La Festa Internacional de la Ceràmica de Manises traurà l’artesania al carrer un any més

Desenes d’artesanes i artesans locals i internacionals mostraran el seu art ceràmic el cap de setmana del 13 i 14 de juliol amb diverses activitats

Tant la Festa Internacional de la Ceràmica com la Cavalcada de la Ceràmica de Manises són festes declarades d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana i serveixen com a finestres al món de la delicadesa de les artesanes i els artesans ceràmics, no només del municipi de l’Horta Sud, sinó d’altres ciutats espanyoles i, fins i tot, internacionals. El
cap de setmana del 13 i 14 de juliol se celebrarà la Festa Internacional de la Ceràmica, amb multitud d’activitats programades al voltant de la matèria més simbòlica de Manises.
El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, ha manifestat que “enguany, la Festa Internacional de la Ceràmica se celebrarà amb Manises, per tercer any, sent ciutat creativa de la UNESCO en la categoria d’artesania i arts populars, un reclam que fa que professionals internacionals acudisquen al nostre municipi a mostrar les seues obres artístiques, com ara Barcelos i Castelo Branco (Portugal), San Cristóbal de las Casas (Mèxic) i Paducah (Estats Units), ciutats que també pertanyen a la xarxa del prestigiós organisme internacional, també dins de la modalitat d’artesania i arts populars”.
Durant aquests dos dies, de 18 a 22 hores, desenes d’artesanes i artesans ixen dels seus tallers i instal·len les seues carpes i haimes al llarg de l’avinguda Blasco Ibáñez per a mostrar en directe el seu treball i també perquè la ciutadania de Manises, així com les milers de persones visitants que acudeixen a la ciutat, puga participar de manera activa amb les seues pròpies mans.
Modelatge, socarrat, raku, torn, estampació, trencadís, joieria, escultura en fang o ceràmica de reflex metàl·lic són algunes de les especialitats que es podran viure en la Festa Internacional de la Ceràmica de Manises. Aquesta cita, a més, té una part important dedicada a la venda de peces ceràmiques artesanals.
Cal destacar que el dissabte 13 de juliol se celebrarà el famós concurs d’allioli, a les 20 hores, al final de l’avinguda Blasco Ibáñez. A més, el diumenge 14 de juliol, a les 19 hores, tindrà lloc el tradicional concurs de torn, al costat de l’encreuament amb el passeig Guillermo de Osma.
A la Festa Internacional de la Ceràmica de Manises participaran Aliarte, Taulellet, Cerámicas Viqui Rodríguez, Francisco Mas Tortosa, Arturo Mora, Pepe Royo, Rafa Mora, ANPEC, Amics del Museu de Ceràmica de Manises, La Botiga de Gema, Nacho Suministros Cerámicos, Raku, Educart, Antonio Cordero Herrera, Antonia Balastegui, proyecto europeu ThisPlaced, Drac Ceramic, Escola de Ceràmica de Manises, Francisco Álvarez, Flores Cerámica, Mimbre Cerámico, Ceràmica dels Papes, Centre Ocupacional Francisco Navarro, Porcelanas Mercedes, Encisar-te, La Clavaria Santes Justa i Rufina i Trazzyu.

Per altra banda, la vesprada del dijous 18 de juliol de 2024 també s’ha d’assenyalar al
calendari, ja que totes les persones que s’acosten a Manises podran gaudir de la Cavalcada de la Ceràmica, un esdeveniment únic en què els membres de La Clavària de les Santes Justa i Rufina desfilaran en carrosses mentre obsequien les i els visitants amb peces de l’artesania local manisera. La cavalcada començarà el seu recorregut, a les 19 hores, al carrer Molí de la Llum i transitarà pel carrer Masia de la Cova i l’avinguda Blasco Ibáñez.