La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura reconeix la trajectòria de la paiportina Rosa Serrano

La Fundació Bromera, que enguany celebra 15 anys de vida, va reunir aquest divendres vora 200 persones en el lliurament del Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2017, que ha recaigut en l’educadora, editora, escriptora i activista paiportina Rosa Serrano. Serrano va rebre el reconeixement acompanyada per representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics.
També va assistir la regidora de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca de Paiporta, Teresa Verdú, personal tècnic de la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz de la localitat, i representants de l’equip docent del CEIP paiportí que porta el nom de l’homenatjada.
La guardonada va voler felicitar la Fundació Bromera per la creació d’aquest nou premi que «dóna visibilitat a la literatura infantil i la posa en valor». «També vull agrair haver estat guardonada en aquesta primera convocatòria. Estic molt feliç perquè aquest reconeixement m’ha estimulat la imaginació per a seguir treballant i creant dins del moviment de la literatura infantil i juvenil», va afegir.
El director de la Fundació Bromera, Josep Antoni Fluixà, va ser l’encarregat de lliurar el guardó a l’editora: una delicada escultura dissenyada per l’artista Ramon Pla, qui ha inspirat la seua obra en la sensació de llibertat que aporta la lectura. Fluixà va declarar que «l’objectiu del guardó és distingir cada any aquelles persones que han destacat pel seu treball a favor de la lectura en la nostra societat. Som conscients que hi ha també molts altres camps a premiar, però aquest és el nostre: el que defineix els objectius fundacionals de la nostra entitat». El director de la Fundació Bromera va afegir que l’entitat ha decidit premiar Rosa Serrano «per a agrair la seua fidelitat a la llengua i a la cultura valenciana i per a reconéixer-li la seua aportació docent, la seua militància feminista i la seua implicació social».
El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, va ser l’encarregat de cloure l’acte amb un discurs en què va al·ludir a l’extensa trajectòria de Rosa Serrano, així com al seu paper com a lluitadora i agent cultural per la promoció de la llengua i la cultura valencianes.
L’espectacle va estar conduït per la companyia de teatre CRIT, que va oferir als assistents la representació de diversos fragments d’El nou Tirant, una experiència trepidant de transformació, besos furtius i traïcions sagnants. A més, l’acte es va tancar amb una adaptació musical del poema de Vicent Andrés Estellés ‘La rosa de paper’, cançó que van dedicar a la guardonada.
Amb motiu de la primera edició d’aquest premi, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha publicat en forma de llibre una entrevista del periodista Adolf Beltran amb Rosa Serrano, en què també s’inclou un perfil de la guardonada, així com una extensa galeria fotogràfica que recorre la seua història com a activista.
El Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura, convocat enguany per primera vegada, distingeix aquelles persones o entitats que, gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou aquesta entitat sense ànim de lucre, com ara el foment de la lectura i l’ús del valencià.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *