La FVMP crea un nou organisme per a potenciar les ràdios municipals

Amb la presència del secretari autonòmic de comunicació José María Vidal i també de Vicent Gil, secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), s’ha presentat l’acord que pretén visibilitzar, vertebrar, dinamitzar i potenciar la informació de proximitat, en definitiva, tindre una plataforma en què les ràdios municipals transiten segures, independents i amb el propòsit de mancomunar esforços i projectes. Un acord, plantejament i una entitat anomenada ‘Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes’ que organitza de forma jurídica a les ràdios locals del territori valencià a més de mancomunar esforços, plantejaments i reptes de futur. Un procés i constitució que ha tingut el treball de la FVMP, la Generalitat Valenciana i com no, les diferents ràdios municipals.

L’acord aprovat per unanimitat fou celebrat per totes les parts (més de 20 ràdios) i ja s’ha format una comissió de treball que començarà a tractar qüestions de futur com ara la formació, l’ocupació, la protecció dels professionals o fins i tot el paper que tindrà la xarxa d’emissores municipals valencians en la nova ràdio autonòmica. Esta comissió provisional estarà coordinada per Ràdio l’Om de Picassent i comptarà amb el suport de 9 ràdios més, a més d’un tècnic de la FVMP.

“És un dia d’esperança i de futur però també de treball, sentit comú i de creença i aposta vertadera per la ràdio pública local” va manifestar Julio Gómez, periodista i tècnic responsable de Ràdio l’Om. Per la seua banda, Conxa García, alcaldessa de la localitat va “agrair l’esforç de la Generalitat i de la FVMP per donar visibilitat a la informació més pròxima i que ens distingeix com a pobles”, va concloure.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *