La Generalitat destina 10 milions al soterrament del metro a Burjassot

Compromís per Burjassot ha manifestat la seua satisfacció perquè els nous pressupostos de la Generalitat incloguen finalment una partida destinada al soterrament de les vies del metro al seu pas pel municipi. «És una de les reivindicacions més antigues del nostre col·lectiu, i del nostre poble», ha explicat el portaveu del grup, Emili Altur, «i per fi un govern, el govern del Botànic, treballarà per fer-la una realitat».

El pressupost de la conselleria d’Habitatge, Obres Púliques i Vertebració del Territori inclou, concretament, en l’Annex d’Inversions Reals Previstes, dins el programa 513.10 per a Infraestructures Públiques, una partida de 10 milions d’euros baix el concepte “Soterrament Burjassot”. D’aquesta quantitat total, hi ha estimats 250.000 euros per a 2017, 3,5 milions per a 2018 i els restants 6,25 milions per a 2019.

Aquesta Conselleria, que ja va anunciar va algunes setmanes la posada en marxa de forma imminent de la licitació de les obres per a finalitzar el soterrament de les vies, consigna ara la partida necessària en els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2017.

Cal recordar que l’anterior Govern de la Generalitat va deixar estes obres per acabar i actualment sols està executada l’obra del túnel, però sense l’electrificació, la senyalització, els equipaments ni les instal·lacions.

El projecte de la Conselleria d’Habitatge

Segons les informacions que han transcendit, els tècnics del departament ja han redactat l’avantprojecte i s’estan preparant els plecs de clàusules administratives per a la licitació de les obres pel procediment de concurs de projecte i obra.

L’avantprojecte elaborat per la Conselleria comprèn dues parts completament diferenciades. D’una banda, les obres de millora de funcionalitat de l’estació d’Empalme, els sistemes de seguretat i senyalització ferroviària, l’electrificació i el sistema de protecció contra incendis de l’interior del túnel i la urbanització de la superfície sobre les vies soterrades que permetrà donar continuïtat a l’avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot.  D’una altra, el sistema de ventilació del túnel, que permetrà l’evacuació de fums en situació d’emergències.

Una antiga reivindicació de Compromís per Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot va aprovar el passat mes de març, una moció impulsada per Compromís i signada per PSOE, Esquerra Unida i Partit Popular, per a la millora de la seguretat i la qualitat dels passos a nivell al terme de Burjassot, en la qual es proposaven una sèrie de mesures immediates i concretes per a executar mentre arribara la solució definitiva, el soterrament. El regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Mobilitat, Emili Altur, va remetre la moció al gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, junt amb una carta on se l’informava també de l’antiga reivindicació, compromesa des de 2007, del soterrament.

Així mateix, Emili Altur va abordar este assumpte amb el Secretari Autonòmic Josep-Vicent Boira, durant la reunió mantinguda el passat abril per a tractar possibles solucions als nivells de soroll a la CV-35 al seu pas per Burjassot.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *