La Generalitat entrega les instal·lacions del CEIP Rosa Serrano a l’Ajuntament de Paiporta

La Generalitat ha entregat les instal·lacions del CEIP Rosa Serrano a l’Ajuntament de Paiporta, i ja està tot a punt per a la mudança des de les dependències actuals a les noves. Amb l’acte d’aquest divendres es tanca un període de 8 anys en què centenars de xiquetes i xiquets paiportins han patit la manca de les millors condicions per a assistir a classe. El govern valencià atén per fi la llarga reivindicació de pares, mares i alumnat, que han lluitat intensament per a que aquesta infraestructura fóra una realitat.

L’Ajuntament de Paiporta ha posat en marxa tots els mecanismes i ha mobilitzat el personal municipal i de l’empresa ESPAI, en coordinació amb la direcció del centre, per a que el proper dilluns comence la mudança des de l’actual ubicació del CEIP Rosa Serrano. Al llarg de tota la setmana vinent es realitzarà aquest trasllat, i el proper mes de setembre, el curs 2016-2017 ja començarà al nou edifici.

En total, la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports ha invertit 2.499.029 d’euros en aquesta instal·lació, que substitueix l’antic edifici i compta amb totes les comoditats i requeriments que garanteix la llei actualment. La construcció d’aquest col·legi ha patit un retard de 8 anys degut a la pèssima gestió de l’anterior govern valencià, que ha obligat a més d’una generació de xiquets i xiquetes paiportins a passar tota la seua educació primària en barracons, amb la incomoditat i la precarietat que això comporta.

Tot i això, els diferents equips docents del CEIP Rosa Serrano i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) han treballat de valent per alleugerir aquestes condicions adverses amb infinitat d’activitats innovadores, tallers i projectes d’ensenyament transversal gràcies a un gran treball diari.

A l’acte d’entrega de l’obra han assistit l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d’Educació, Toni Torreño, i altres membres de l’equip de govern, així com tècnics de la Generalitat i de l’empresa constructora.

«Per a l’equip de govern que represente, aquesta és una fita importantíssima, un somni fet realitat que és mèrit de tots i totes, de tot el poble», ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín. «El retard en la posada en funcionament d’aquest centre i els prejudicis causats a l’alumnat i la comunitat educativa és l’exemple més clarificador d’una gestió pèssima de l’anterior Consell, de la seua desídia i diria que, fins i tot, de la corrupció imperant en els procesos de construcció dels centres educatius valencians», ha afegit Martín.

«S’ha atés per fi una demanda històrica de Paiporta, i estem molt satisfets de que les xiquetes i xiquets del CEIP Rosa Serrano vagen a tindre, per fi, un col·legi en condicions dignes», ha comentat el regidor d’Educació, Toni Torreño, que ha qualificat el dia com «un moment històric, per tot el patiment que han passat centenars d’infants de Paiporta».

Abans de l’estrena del curs escolar 2016-2017, el centre organitzarà una jornada de portes obertes per a que pares, mares i alumnes coneguen de primera mà les noves instal·lacions.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *