La Generalitat invertirà més de 3 milions d’euros a la Pobla de Farnals al 2020

Mercedes Caballero, diputada de les Corts Valencianes, ha presentat a l’Ajuntament de la Pobla de Farnals els pressupostos de la Generalitat per al 2020, que preveuen la inversió de 3.310.396 euros en el municipi mitjançant l’execució de dos importants projectes.

Per un costat, la institució autonòmica destinarà 896.000 euros a les obres contemplades al Pla Edificant. La major part d’aquesta quantitat, 836.000 euros, serviran per a dur a terme la reforma i ampliació de la cuina i del menjador del col·legi públic Cervantes, responent així a la demanda de la comunitat educativa per a prestar un servei en condicions a l’alumnat del centre. Els altres 60.000 euros s’adreçaran a la construcció d’una càmera freda a l’IES Guillem Alcalà.

Per altra banda, la Generalitat ha reservat 2.400.000 euros per a seguir endavant amb les obres de construcció del carril bici que enllaça el poble amb la platja de la Pobla de Farnals, fent-se efectiva aquesta reivindicació històrica del municipi per tal de millorar els accessos al nucli costaner.

“El Govern del Botànic ha treballat en uns pressupostos municipalistes i parem especial atenció a les localitats amb diferents nuclis perquè el veïnat tinga les majors facilitats, no només pel que fa als accessos”, ha explicat la diputada, qui ha reconegut que l’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, “ha sigut un dels més insistents a l’hora de traslladar les reivindicacions de la ciutadania a la Generalitat i el que demana no són utopies, són projectes realment necessaris”.

Palanca, per la seua banda, ha reconegut la proximitat de la diputada i la predisposició de l’administració autonòmica per millorar les connexions d’un dels nuclis turístics més importants de la província, “no només per l’accés directe al poble, sinó també al conjunt de l’àrea metropolitana de València mitjançant la xarxa de carrils ciclopeatonals”.

Caixers automàtics

Mercedes Caballero ha traslladat que el conjunt dels pressupostos de la Generalitat ascendix a més de 23 milions d’euros, i que la partida per a inversió social és de 14 milions per a àrees com la sanitat, la dependència, l’educació, la vivenda social, la cultura i l’emergència climàtica, “cosa que marca que les prioritats del Consell són les persones”. En este sentit, ha manifestat que una de les iniciatives que es durà a terme és la instal·lació de caixers automàtics als pobles que no disposen d’este servei. Al respecte, la regidora de Benestar Social, Maria Carmen Arnau, ha exposat que a la platja de la Pobla de Farnals, amb una població que en estiu arriba als 30.000 habitants, només es disposa d’una entitat bancària, i ha demanat la possibilitat que la Generalitat millore el servei. La diputada s’ha compromés a traslladar la proposta al Consell perquè estudien incloure este tipus d’excepcionalitats a les actuacions previstes al voltant de la implantació de caixers automàtics.