La Llar de Bonrepòs i Mirambell s’obrirà com a espai cultural

Bonrepòs i Mirambell ha iniciat el pla de rehabilitació de l’anomenada Llar Parroquial, un edifici construït pels veïns i veïnes del poble als anys 60 per a fins socioculturals però que va haver de tancar-se al públic fa any i mig perquè no reunia els requisits legals pel que fa a insonorització. Ara, per recuperar el seu ús com a espai teatral, cinema i com a saló d’actes, necessita una reforma integral i és per això que l’ajuntament, encapçalat per l’alcaldessa Rosella Antolí, ha decidit invertir ja els primers 310.000€ dels vora mig milió d’euros que calen per rehabilitar totalment l’edifici. Els diners destinats provenen tant de fons propis de l’ajuntament com de les subvencions concedides per la Diputació de València.

“Des de l’ajuntament estem fent una aposta molt forta per aquest emblemàtic edifici que la gent del poble sent com a propi”, afirma l’alcaldessa. “Tot això –afegeix Rosella Antolí- després d’anys de deixadesa i falta de voluntat negociadora per part dels anteriors governs del municipi que es van dedicar a fer les inversions justes i insuficients per a poder mantenir l’edifici obert a l’ús”. De fet, l’alcaldessa, en nom del Consell Municipal de Cultura i del govern municipal, porta quasi dos anys de negociacions amb l’Arquebisbat de València, el propietari de l’immoble, per poder arribar a un acord i recuperar la Llar per a que siga propietat del municipi i així assegurar una inversió responsable. En aquest sentit, Antolí assegura que les negociacions van per bon camí i que en breu ja podran anunciar un acord beneficiós per al poble.

Les obres han començat substituint la coberta d’amiant tòxic, una inversió valorada en 61.000€. Posteriorment es farà la insonorització i altres millores amb els 248.000€ del SOM 2018-2019 de la Diputació de València. “Una vegada finalitzades les obres, la Llar s’obrirà a les associacions del poble i als veïns i veïnes per poder tornar a gaudir, com ha ocorregut sempre, d’aquest espai cultural, el més gran que té Bonrepòs i Mirambell, amb més de 200 butaques”, conclou l’alcaldessa.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *