La Llar dels Jubilats de Meliana serà Centre Integral de Majors

L’Ajuntament de Meliana ha adjudicat, per un total de 165.770 €, les obres de remodelació de la Llar dels Jubilats per a convertir-la en un Centre Integral de Majors. L’empresa adjudicatària ha sigut Víctor Tormo, SL.

En paraules de la regidora de Servicis Socials i Majors, Marta Valero, «l’Equip de Govern vam tindre clar des de l’inici de la legislatura que calia millorar els equipaments i els servicis per a les persones majors, un sector de la població cada volta més nombrós i amb necessitats noves». És per això que s’aposta per la remodelació i l’adaptació de l’edifici per a millorar-ne les prestacions i fer-lo més funcional. Els centres integrals de majors són les infraestructures previstes per la Generalitat d’atrenció preventiva per a les persones majors amb la finalitat d’aconseguir mantindre-les en un estat físic i emocional que els permeta valdre’s per si mateixes i romandre en el seu medi familiar i social.

L’edifici mantindrà a la planta baixa el servici de bar i menjador i hi traslladarà l’oficina de la Unió de Jubilats i Pensionistes, hui a la planta superior, perquè estiga més accessible. A més, hi haurà un punt de recepció. A la primera planta es diferenciaran tres espais: una sala d’oci on es podrà fer el ball, jugar a jocs de taula o navegar per Internet; un espai de salut per a consultes de podologia, fisioteràpia, gimnàstica preventiva i d’altres; i una aula de formació per al taller de la memòria, xarrades divulgatives, tallers o presentacions de llibres. Tots els lavabos es faran nous. Com explica la regidora, «també aprofitarem les obres per a adaptar l’edifici a la normativa actual d’accessibilitat, seguretat i eficiència energètica». Les actuacions s’allargaran durant quatre mesos i, mentrestant, es reubicaran les activitats actuals de l’edifici en altres espais municipals.

En una fase posterior, hi ha previst el replantejament de l’espai exterior que envolta l’edifici per a fer una gran zona d’espai preferent per a les persones i d’activitats d’esplai, tot tenint en compte que a la zona es troben, a més de la Llar dels Jubilats, el Centre Cultural Rausell, l’oficina de la Policia Local i l’IES la Garrigosa. Esta és una de les actuació prevista dins de l’estratègia europea ViuHo, de desenrotllament urbà, sostenible i integrat.

Les infraestructures per a majors es completaran amb el centre de dia que es construirà a Meliana l’any que ve, tal com anunciaren recentment les vicepresidentes de la Generalitat i de la Diputació, Mònica Oltra i Maria Josep Amigó, amb una subvenció de 3,7 milions d’euros de la institució provincial.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *