La localitat italiana de Soliera i Paiporta reactiven els seus lligams d’agermanament

Soliera i Paiporta reactivaran els seus lligams d’agermanament després de la reunió mantinguda pel regidor d’Educació de l’Ajuntament de Paiporta, Toni Torreño, amb l’alcalde de la localitat italiana, Roberto Solomita, i la regidora d’Educació, Patrizia Natale. La intenció d’ambdues ciutats és “rellançar els intercanvis culturals, esportius i, sobretot, educatius, que van quedar paralitzats després del terratrèmol que va patir Soliera l’any 2012”, ha explicat el regidor d’Educació de la localitat valenciana. Torreño ha destacat també “la sintonia en tots els punts tractats, preludi de molts projectes comuns”.
L’agermanament entre Soliera i Paiporta “no hauria de reduir-se als contactes entre el personal de les administracions o en la corporació política de cada localitat, sinó centrar-se en la població”, especialment, “en els més joves, que són els que poden enriquir-se més en conèixer realitats diferents de la seua, i construir així una Europa més real, solidària i respectuosa amb les diferències culturals i lingüístiques”, ha comentat el regidor, Toni Torreño, que ha aprofitat un viatge personal per visitar les autoritats de la ciutat situada a la província de Mòdena.
Les autoritats italianes es van mostrar molt interessades a reprendre els intercanvis escolars, que podrien ser epistolars, a través de les noves tecnologies; o bé presencials. Fins i tot es va avançar en la idea que l’edat adient per als intercanvis seria la de l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria fins als 13 anys, ja que coincidiria amb el final de l’Escola Media italiana.
Des de l’Ajuntament de Paiporta s’ha elaborat un dossier de presentació amb la relació d’entitats educatives, esportives i culturals per tal que puguen establir-se contactes directes amb fluïdesa. Es parlà de la facilitat que suposaria fer lligams entre les bandes de música de les dues poblacions, clubs esportius i grups juvenils o d’scouts.
Els contactes entre els tècnics d’ambdós ajuntaments es reprendran en breu per a poder iniciar els intercanvis el proper curs, i l’assumpte es tractarà en les pròximes reunions amb els directors dels centres escolars de Paiporta.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *