La Mancomunitat del Carraixet presenta dos rutes pels camins del Carraixet

Dins del marc de desenrotllament del Pla de Dinamització i Governança Turística de la mancomunitat del Carraixet s’estan presentant diverses jornades de promoció. Per a este dissabte, 27 d’octubre, tenen previstes dos rutes de senderisme a fi de promocionar els camins del Carraixet.

Els 4 municipis que conformen la mancomunitat són territoris vinculats i connectats amb l’horta. Dins d’este Pla, estos camins i la seua relació amb l’horta, es contemplen com una entitat per si mateixa per a constituir-se en un producte turístic de referència com a alternativa i complement a l’activitat agrícola i basat en un gran valor cultural, patrimonial i paisatgístic. A més, el Pla de Dinamització i Governança Turística del Carraixet es planteja amb una perspectiva global i com una ferramenta de col·laboració entre municipis, a fi de construir un model territorial turístic.

 La importància dels camins del Carraixet

Un dels propòsits del Pla de Dinamització i Governança Turística de la mancomunitat del Carraixet és dinamitzar i reforçar la infraestructura creada de Camins del Carraixet, plantejant estos camins com una xarxa vertebradora entre els municipis i realitzar una sèrie d’accions de dinamització dels camins dirigides a distints segments de turistes.

Ruta “Els camins del Carraixet”

La mancomunitat del Carraixet realitzarà una nova jornada de senderisme pels  camins del Carraixet el dissabte que ve, 27 d’octubre.

En esta jornada es proposen dos rutes distintes, de diferent distància i recorregut, a fi d’arribar a la major part de la població. Hi haurà una ruta circular, de menys de 5 km, mentres que l’altra ruta serà més llarga, d’uns 15 km aproximadament, si bé les dos són senzilles quant a nivell de dificultat. En ambdós rutes es caminarà pel nucli urbà, descobrint el patrimoni historicoarquitectònic dels municipis de la mancomunitat. A més, i seguint el barranc del Carraixet, es passejarà per l’horta, reforçant l’element d’unió entre els distints municipis. Les dos rutes començaran a Vinalesa i finalitzaran al mateix temps compartint aprenentatges i experiències.

Seguint els camins del Carraixet es visitarà Alfara del Patriarca, Vinalesa, Foios i Bonrepòs i Mirambell, els visitants passaran per l’antiga fàbrica de seda, el convent de Sant Dídac, el palau de la Senyoria a Alfara del Patriarca o l´Escorxador de Foios.

Les rutes estan plantejades per a toto tipus de públic i per a inscriure’s serà necessari contactar amb Itinerantur, empresa experta en senderisme interpretatiu que està dissenyant les rutes per a potenciar el desenrotllament turístics sostenible. La reserva es farà a través de info@itinerantur.com o cridant al 611496058.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *