Millores a la piscina coberta de Paiporta després d’una inversió d’1,2 milions d’euros

La piscina coberta de Paiporta ja es troba a ple rendiment després de concretar una inversió en equipament i diferents obres que ascendeix a un total d’1.203.118,58 euros (IVA inclòs). La renovació de diferents elements estava prevista en complir-se els 10 anys de la signatura del contracte de gestió. L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i la regidora de Joventut i Esports, Marian Val, varen visitar la instal·lació municipal aquest dilluns per veure els resultats de les diferents actuacions.

Els 1,2 milions d’euros s’han repartit en diferents elements, encara que les inversions més elevades corresponen a una aposta per l’eficiència energètica de la maquinària de climatització i el sistema d’energia solar. A més, i dins d’aquesta aposta per una major sostenibilitat, s’han actualitzat dels sistemes de filtració d’aigua. En aquest capítol, la inversió ascendeix a 220.000 euros.

D’altra banda, la renovació d’equipament fitness i wellness ha ascendit a un total de 523.4722,96 euros, que inclouen el recanvi de totes les bicicletes de la sala d’spinning, que ara també compta amb un software més modern i una pantalla de 3 metres d’ample. A més, tota la maquinària del gimnàs també és nova i compta amb els últims avanços en connectivitat i entreteniment.

Altres actuacions destacades han sigut el canvi del sòl de parquet de les sales d’activitats i del propi gimnàs, la pintura general de tota la instal·lació d’acord amb els colors corporatius de la piscina, i les tasques habituals de manteniment anual dels gots de la piscina, amb la reparació d’escletxes i la desinfecció de tots els elements.

Les actuacions donen solució a algunes deficiències detectades tant pels usuaris i usuàries com pel Servei Municipal d’Esports (SME), que va impulsar recentment una enquesta entre la clientela de la piscina per a determinar quines reformes i millores eren més urgents i indispensables. A més, estaven concretades en el contracte de gestió de la piscina al complir-se 10 anys de la construcció de l’equipament públic.