La platja de Massalfassar estrena aparcament amb capacitat per a 200 vehícles

L’Ajuntament de Massalfassar ha habilitat des de hui divendres 9 de juliol, i fins al 31 d’octubre, un aparcament gratuït a la platja de Massalfassar amb capacitat per a 200 vehicles, en una àrea d’aproximadament 9.000 metres quadrats situada a la zona interior que hi ha entre la via de servei i la duna.

«És una mesura que portem negociant mesos i que donarà qualitat de vida a tots els agents implicats: als usuaris de la platja perquè evitarà conflictes de trànsit, a la policia, perquè es reduiran les intervencions, i als vehicles d’emergència que no tindran problemes d’accés», assegura l’alcalde de Massalfassar, Álvaro Montañés.

Des de la regeneració de la duna, la platja de Massalfassar presenta problemes d’aparcament, especialment en l’època estival, que és la de major afluència, que col·lapsen el trànsit a la zona i afecten també l’evacuació en cas d’emergència davant la impossibilitat de accés dels vehicles.

Per este motiu, l’Ajuntament de Massalfassar va sol·licitar a Costes el passat 20 de maig, l’ús de la zona de Domini Públic, ja que l’ample de la platja a la part posterior de la duna permet el seu ús sense afectar la flora endèmica, i era, fins ara, un espai sense ús. A més, l’aparcament és compatible amb la futura instal·lació de la passarel·la que creuarà la V-21 per completar el traçat de carril ciclopeatonal que unirà el nucli urbà amb la platja, ja que el projecte de l’aparcament preveu esta circumstància.

«Creiem també que no només millorarà el trànsit sinó també la seguretat dels usuaris, ja que eviten recórrer la via de servei fins a la platja, a més de proporcionar comoditat i facilitat d’accés a la platja, sobretot per a aquelles persones que, per diferents motius, necessiten el vehicle per a acudir a la platja. A més, l’aparcament dóna ús a una zona que fins ara estava plena d’herbes i matolls i s’ha netejat, conservant el tamarinde, espècie protegida que creix a la zona», explica Montañés, qui ha agraït “la col·laboració i predisposició de la Subdelegació del Govern, porquè sense la seua ajuda no haguera sigut possible”.

 Prohibició d’aparcar a la via de servei

Des de hui divendres 9 de juliol i fins al 31 d’octubre, queda prohibit l’estacionament a la via de servei paral·lela a la V-21 i només es podrà aparcar en els dos pàrquings de la platja, tant en el nou, al qual s’accedeix per una entrada habilitada al costat de la sèquia, com en l’existent, amb capacitat per a 30 vehicles, situat a l’extrem sud de la platja.

«Amb estes mesures tractem d’apropar la platja als veïns de Massalfassar, que fins ara es trobaven amb problemes d’accés per a acudir a la seua platja. El carril ciclopeatonal és una alternativa, però no pot ser l’única, ja que molta gent no té la possibilitat d’anar en bicicleta o caminant, perquè es desplacen amb la família o per problemes de mobilitat. Per això creiem que esta mesura ens retorna als veïns de Massalfasasr la facilitat d’accés a la nostra platja i millora la nostra qualitat de vida», apunta l’alcalde.

A més, l’aparcament «completa les actuacions de l’Ajuntament de Massalfassar per oferir un millor servei a la platja, al costat de la instal·lació per primera vegada del quiosquet, hereder dels antics merenderos, i les hamaques», conclou.