La Pobla de Farnals acull la XIII Trobada d’Associacions de Dones de l’Horta Nord

El Consorci Pactem Nord, amb la col·laboració de la delegació d’Igualtat de la Diputació de València i l’Ajuntament de la Pobla de Farnals, organitza la XIII Trobada d’Associacions de Dones de l’Horta Nord. Tindrà lloc demà dissabte, 13 de novembre, a la Casa de la Cultura de la Pobla, amb la celebració de diferents ponències, un acte de denúncia i un espectacle d’improvisació temàtic al voltant del lema de la jornada, ‘Sororitat, avançant juntes cap a la igualtat’.

Amb aquesta trobada, segons expliquen des del Pactem nord, es pretén fer un pas avant després de la pandèmia, reconeixent el treball i la sororitat que les dones i el seu teixit associatiu han impulsat durant aquest últim any. Així, es conjumina la denúncia davant situacions violentes com la que estan patint les dones de l’Afganistan o, molt més a prop, els i les menors, amb la reivindicació de la fortalesa de les xarxes de dones i el compromís amb el feminisme de les institucions i el teixit associatiu de l’Horta Nord.

L’acte començarà amb la presentació institucional, encapçalada per Maria Carmen Benlloch, regidora de Benestar Social de la Pobla de Farnals; José Antonio Navarro, gerent del Pactem Nord; i Conxa Alcover, presidenta de la Federació de Dones i Col·lectius per la Igualtat de l’Horta Nord. Tot seguit hi haurà una ponència a càrrec de Coco Taléns, psicòloga experta en violència de gènere, al voltant de l’estratègia de les complicitats. La jornada continuarà amb un acte de denúncia per les dones de l’Afganistan, conduit per Puri Liétor González, de Col·lectiu de Dones Feministes de Moncada, i seguirà amb la presentació del projecte ‘El batec de les papallones’, amb Isabel Gallardo Sánchez.

Les conclusions de la trobada es treballaran a partir d’un espectacle d’improvisació, amb la companyia La Mar Salá, i es tancarà la jornada amb el parlament de Maria Carmen Benlloch, tinenta alcalde i regidora d’Economia, Hisenda i Benestar Social de La Pobla de Farnals. “Estem molt orgulloses d’acollir la Trobada d’Associacions de Dones d’enguany. Des de l’Ajuntament de la Pobla portem endavant les polítiques d’igualtat amb determinació, amb diferents plans i accions concretes per seguir avançant perquè les dones i els homes ens donem la mà amb les mateixes condicions i en tots els àmbits socials”, ha expressat la regidora.