La Pobla de Farnals adquirix un vehicle elèctric i s’instal·la punts de recàrrega d’ús públic

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals ha adquirit un cotxe elèctric, d’emissions contaminants zero, amb la col·laboració de la Diputació de València. La inversió total, de 29.900 euros, ha estat sufragada entre les dues administracions al 50%, amb l’objecte de promoure l’ús de vehicles amb combustibles respectuosos amb l’entorn.

La Diputació també ha aportat altres 3000 euros per a la instal·lació a la plaça de l’Ajuntament d’un punt de recàrrega amb dos endolls, un dels quals serà utilitzat per al vehicle municipal i l’altre perquè el veïnat amb turismes elèctrics puga recarregar gratuïtament els seus vehicles.

L’ús del nou cotxe s’adscriu als departaments tècnics i de serveis de l’Ajuntament, tant per a cobrir els trajectes entre el poble i la platja com per a fer gestions en la capital i la resta de pobles de la comarca. La furgoneta que s’utilitzava fins ara per a realitzar aquestes feines ha estat cedida a l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, perquè puguen seguir desenvolupant les seues tasques d’una forma més autònoma.

“No podíem deixar d’aprofitar aquesta oportunitat per a implantar un nou model de transport eficient i sostenible, perquè com a administració pública tenim el deure de servir d’exemple i promoure entre el veïnat l’adquisició de vehicles que no contaminen. En aquesta mateixa línia de treball, l’any que ve tenim previst instal·lar punts de recàrrega al nucli de la platja”, ha manifestat Maria Luisa Aragó, regidora de Medi Ambient.

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals, amb l’ús d’energies assequibles no contaminants, s’acosta als objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, una crida per part de l’Organització de les Nacions Unides per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar la perspectiva de totes les persones del món.