La Pobla de Farnals amplia les subvencions educatives

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals ha aprovat, en la última sessió plenària, una modificació de les subvencions destinades a la comunitat educativa del municipi, dotant-les d’una major quantia econòmica i ampliant el nombre d’alumnes que pot accedir a elles.

En concret, s’ha ampliat l’import que reben els alumnes que cursen Batxiller i Formació Professional destinat a l’adquisició de llibres i material escolar. Després de diferents convocatòries de l’ajuda, enguany arribarà fins als 175 euros per alumne. “Pensem que era necessari aquest increment per tal de secundar a les famílies a afrontar el cost d’aquells materials que no estan contemplats en el projecte Xarxa Llibres de la Generalitat Valenciana”, ha explicat la regidora d’Educació, Carmen Alcíbar. “És imprescindible recolzar econòmicament als alumnes i les seues famílies per part de les institucions públiques, i més en un any tan difícil per a tots com ha sigut aquest”, ha declarat la regidora.

A més, el projecte contempla ajudes per al alumnat de primer i segon d’ESO amb necessitats educatives especials. “Aquests alumnes necessiten, segons els docents, materials i llibres de text específics que no es troben inclosos en el programa Xarxa Llibres”, ha explicat Alcíbar. És per això que, des de l’Ajuntament, es subvencionarà aquests materials, així com també els que utilitzen els alumnes del programa PMAR i PR4, de 3er i 4t curs d’ESO, i l’alumnat de diversificació curricular. “Eliminem, així, les diferències que venien patint estes famílies respecte a la resta”, ha declarat l’edil.

Per últim, i pel que fa a l’alumnat de Formació Professional empadronat en el municipi, s’afegeix l’opció de sol·licitar ajudes per a la compra de materials d’obligada adquisició, que es sumaria a l’ajuda de llibres.