La Pobla de Farnals aprova el contracte de la gestió i explotació de la piscina municipal

L´Ajuntament de La Pobla de Farnals aprova en plenari el contracte de la gestió i explotació de la piscina municipal. Ľempresa adjudicatària obrirà les portes de la piscina una vegada més a partir del mes ďabril. L´empresa valenciana Recolim formalitzarà el contracte per a cinc anys.

En paral·lel s´estan finalitzant de condicionament i modernització de les infraestructures iniciades ľestiu passat. Està previst per a les setmanes vinents la licitació del bar de la piscina.

La piscina municipal de La Pobla de Farnals va tancar les portes en març de 2020 en entrar en concurs ďacreedors l´empresa que l´explotava. Ľajuntament ha tingut que superar contenciosos amb l´antiga adjudicatària per a poder començar un nou expedient de licitació. Després de guanyar els judicis (se li reclamava al poble una indemnització de 300.000 euros). La regidora d´esports Carmen Alcíbar declara que “ha sigut una licitació molt complexa per a intentar que no ocórrega altra volta el mateix. És la segona vegada que la piscina tanca desde que es va inaugurar en 1996.”

A causa d´anys d’explotació amb plecs de condicions poc exigents o simplement pràctiques negligents, han deixat inservibles les instal·lacions. L´ajuntament amb fons propis i de la Diputació de València han invertit 337.843 euros. El nou contracte reserva els manteniments a l´ajuntament perquè en cas de repetir-se la història, “la piscina mai torne a caure en un estat ruinós com el que estava”, aclareix l´alcalde Enric Palanca.

Ľanterior contracte ďexplotació es va signar en 2014 per a 10 anys i estava previst finalitzara en 2024.