La Pobla de Farnals aprova el II Pla Intern d’Igualtat amb la majoria absoluta

Es posa en marxa amb la majoria absoluta del Ple municipal

 

 

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals ha aprovat recentment el II Pla Intern d’Igualtat amb la majoria absoluta del Ple municipal. Tindrà una vigència de quatre anys (de 2022 a 2026) i té com a objectiu fer del Consistori un espai lliure, igualitari i en consonància a la ciutadania que representa.

 

El procés de creació i posada en marxa del Pla ha comptat amb diverses parts i en ell han participat treballadors del Consistori i sindicats. D’una banda, s’ha format al personal en perspectiva de gènere, mitjançant tallers on s’ha treballat l’equitat de gènere i el llenguatge inclusiu. També, s’han dut a terme processos participatius per a recollir les experiències i opinions de totes les persones que formen part de l’administració local. A més, s’ha creat una comissió permanent d’igualtat que s’encarregarà del seguiment i compliment de la normativa interna d’igualtat, així com del Pla Municipal contra la Violència de Gènere. Totes les iniciatives del Pla tindran una comunicació permanent i una campanya de sensibilització per a donar-les a conèixer.

 

“És fonamental comptar amb un marc d’actuació que garantisca que el nostre personal estiga format i sensibilitzat en matèria d’igualtat, per tal d’oferir als nostres veïns i veïnes els serveis que mereixen”, ha assegurat la regidoria d’Igualtat, Maria Carme Benlloch. “Este Pla suposa una resposta integral i planificada per a implicar a les institucions locals en la consecució de la igualtat real en totes les esferes de la vida pública”, ha conclòs la regidora.