La Pobla de Farnals avalúa els efectes del temporal ‘Glòria’

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals es troba avaluant els efectes del temporal ‘Glòria’ al seu pas per la localitat. Durant els pròxims dies el departament tècnic municipal conclourà un informe amb el qual es demanaran les ajudes econòmiques extraordinàries que previsiblement aprovarà el Consell de Ministres. Així ho va expressar ahir de vesprada Francisco Molina, director territorial de Presidència de la Generalitat, que va visitar la zona costanera junt amb l’alcalde de la Pobla de Farnals amb l’objecte de conéixer de primera mà els efectes del temporal.

D’entrada, la zona més malparada sembla ser el port esportiu Pobla Marina, on el fort onatge va provocar important destrosses a l’espigó, inundacions a les infraestructures portuàries, el trencament d’amarres i l’enfonsament d’alguns vaixells atracats.

També s’han produït importants danys al passeig marítim de les platges Nord i Sud, amb el trencament de les infraestructures turístiques. Així mateix, en ambdós emplaçaments l’Ajuntament va haver d’intervindre de manera urgent enmig de la tempesta per a desemboçar d’arena les goles de les sèquies que desemboquen a la mar i que estaven provocant inundacions al carrer de la Mar i Massamagrell.

Tanques publicitàries tombades, un arbre caigut sobre la línia telefònica, la teulada desplomada d’una antiga casa deshabitada o el despreniment del sostre d’una fàbrica del polígon són altres de les conseqüències de les fortes ratxes de vent que han tingut lloc durant els últims dies al municipi.

La Pobla de Farnals va ser l’únic poble de l’Horta Nord on dilluns es va decretar el tancament de l’escola i l’institut davant les alertes meteorològiques, de color roig en el cas del litoral en el moment en què es va prendre la determinació. “És difícil encertar en la presa d’aquest tipus de decisions perquè ningú pot saber què pot ocórrer davant la previsió de riscos”, ha manifestat Enric Palanca, alcalde de la localitat. “En qualsevol cas, el més important és que no ha hagut cap dany personal al nostre municipi com a conseqüència del temporal, així que donem per bona la mesura presa”, conclou l’edil.