La Pobla de Farnals convoca les ajudes Parèntesi del Pla Resistir

La Pobla de Farnals iniciarà el pròxim dilluns 22 de febrer, i durant un mes, la tramitació de les ajudes directes «Parèntesi», dirigides a microempreses i persones autònomes dels sectors productius més afectat per la pandèmia. Es tracta d’una subvenció directa de 2.000 euros per als negocis beneficiaris i de 200 euros addicionals per cada treballador o treballadora contractada. La iniciativa s’inclou dins del Pla Resistir, promogut per la Generalitat Valenciana  amb la participació econòmica de la mateixa Generalitat, de la Diputació de València i de l’Ajuntament, i ascendix a un total de 307.770 euros.

 

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals, Maria Carmen Benlloch, ha explicat que és una mesura essencial “perquè els professionals més colpejats per les restriccions sanitàries puguen resistir en estos moments tan complicats i no hagen de renunciar als seus negocis”. L’edil ha manifestat que des de les administracions públiques “hem d’assegurar la supervivència dels sectors productius que han vist alterada la seua activitat a causa de la Covid-19 i farem tot el possible per afrontar aquesta situació tan extraordinària que estem vivint per recolzar a qui més ho necessita”.

 

Les ajudes estan dirigides a persones autònomes i microempreses que compten fins a un màxim de 10 treballadors o treballadores i que estan donades d’alta a data del 31 de desembre del 2020. Afecten els sectors més danyats per la crisi, com son els allotjaments i activitats turístiques; les activitats de creació, artístiques i espectacles; les activitats esportives, recreatives i d’entreteniment; i l’hostaleria, restauració i oci nocturn. Estan destinades a cobrir la despesa corrent, com ara el lloguer, els interessos d’hipoteca, la quota d’autònoms, salaris i Seguretat Social dels treballadors, la llum o l’aigua, entre altres. Per a accedir a les ajudes, entre altres requisits, cal que el domicili fiscal de la microempresa o persona autònoma estiga en el poble, així com que els beneficiaris estiguen donats d’alta en el padró d’IAE de La Pobla de Farnals i en el epígrafs que marca la Generalitat.