La Pobla de Farnals crea la Comissió de protecció a la infància i l’adolescència

Des de l’àrea del menor de la regidoria de Benestar Social de la Pobla de Farnals s’ha creat una Comissió de protecció a la infància i l’adolescència, en compliment de la llei 26/2015, amb l’objectiu de vetlar per  les situacions de risc que es poden generar en l’entorn familiar, educatiu i social dels xiquets i xiquetes de la localitat. La Comissió està formada per representants dels centres educatius de la Pobla, l’àrea de sanitat, Policia Local, Guàrdia Civil, l’Ajuntament i la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA), i es reunirà periòdicament dos vegades per any per supervisar el procediment d’actuació davant casos concrets.

La regidora de Benestar Social, Maria Carmen Benlloch, ha explicat que es tracta d’una ferramenta necessària, “no només per complir amb la legalitat vigent, sinó per enfortir tot allò que suposa el treball al voltant de la infància i l’adolescència, per detectar les problemàtiques que sorgixen en cadascuna de les àrees implicades en la Comissió i buscar una solució conjunta a les situacions de conflicte detectades”.

Reforç escolar

El departament de Benestar Social de la Pobla de Farnals oferix activitats de reforç escolar als xiquets i les xiquetes en situació de vulnerabilitat, risc sociocultural o dificultats en l’aprenentatge  perquè reben una guia en relació al seguiment dels deures escolars. L’objectiu de la iniciativa és millorar el rendiment dels menors usuaris de l’àrea de Serveis Socials i previndre a llarg termini el fracàs escolar. En relació a aquesta qüestió, la regidora Maria Carmen Benlloch ha exposat que els bons resultats obtinguts en els cursos anteriors durant els quals ja s’ha dut a terme el reforç escolar “confirmen la idoneïtat del programa desenvolupat per l’Ajuntament, amb el qual busquem oferir les màximes oportunitats possibles a totes les famílies de la Pobla, siguen quines siguen les seues condicions econòmiques i socials”.