La Pobla de Farnals lliura el Premi Internacional de Novel·la Gràfica

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals va entregar el passat 12 de juny el Premi Internacional de Novel·la Gràfica, en un acte que va ser suspès el mes de gener a causa de les restriccions sanitàries. L’edifici Veles e Vents va ser l’escenari triat per al lliurament del Premi, que en aquesta segona edició ha guanyat l’artista Elías Taño. L’entrega va comptar amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals, Dolors Fontestad; la regidora de Turisme, Victoria Prieto, i l’alcalde de la localitat, Enric Palanca.

Pel matí es va realitzar un taller de còmic per a xiquets i xiquetes d’entre 8 i 12 anys. A més, l’edifici Veles e Vents va acollir una exposició de totes les obres participants. De vesprada, i després del lliurament del Premi, les persones assistents varen disfrutar d’un concert de Jazz&Blues Trio.

La novel·la guanyadora d’Elías Taño,“Garafía”, narra la història dels seus iaios, fent un recorregut per la memòria històrica de l’illa de La Palma (Illes Canàries). L’autor és il·lustrador, dissenyador gràfic i muralista, reconegut pel seu compromís social. Durant el seu discurs va fer un al·legat en defensa de la cultura i els serveis públics, que tan essencials han sigut en aquestos temps de pandèmia.

El jurat d’aquesta edició ha estat compost per l’il·lustrador Sento Llobell, la il·lustradora Núria Tamarit Castro i els especialistes en novel·la gràfica Adela Cortijo i David Brieva. El premi està dotat amb 6.000 euros i l’edició de 300 exemplars de l’obra guanyadora. Ara, el guanyador compta amb dos mesos per a presentar l’obra completa per tal de començar a editar-la.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals, Dolors Fontestad, ha destacat “la gran qualitat de les obres presentades i la participació en el concurs d’autors i autores de distints punts geogràfics, cosa que evidencia el nostre compromís de posicionar a La Pobla de Farnals com a referent literari en l’àmbit de la novel·la gràfica”. Fontestad ha qualificat l’obra guanyadora com “molt creativa i compromesa, amb un clar missatge social de rebuig de l’odi als immigrants”.

 

Menció a Emili Gómez Mondragón
Durant l’acte de lliurament també es va fer menció a Emili Gómez Mondragón, qui va ser regidor de La Pobla fins la passada legislatura i va promoure la creació d’aquest Premi. Emili Gómez va faltar el dia següent, 13 de juny. “Des d’ací volem donar les nostres condolences a tota la família i amics d’Emili, una persona íntegra, amant del seu poble, entusiasta i que tots i totes recordarem sempre amb moltíssima estima”, ha declarat l’alcalde, Enric Palanca.