La Pobla de Farnals posa a punt els desaigües naturals i optimitza el sistema de drenatge del carrer Bombers

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals ha realitzat recentment diverses intervencions de neteja i posada a punt dels desaigües naturals del poble que desemboquen en les sèquies. Mitjançant maquinària pesada, s’han netejat els canyars per a que aquestes eixides naturals estiguen buidades en cas de fortes pluges.

 

A més, s’ha optimitzat el sistema de drenatge del carrer Bombers. “Encara que la problemàtica és més greu i solucionar-la depèn també d’altres administracions públiques, pensem que aquesta intervenció ajudarà a suavitzar el problema”, ha explicat l’alcalde de la localitat, Enric Palanca. “L’aigua que ve de cotes més altes cap a eixe carrer no està ben canalitzada perquè no es va fer una bona previsió a l’hora de construir el polígon industrial i els habitatges, i açò cal estudiar-lo i solucionar-lo conjuntament”, ha assegurat, i ha afirmat que, de moment, “es realitzen accions preventives, com aquesta, que confiem que siga eficient en cas de pluges torrencials”.

 

Canvi de col·lectors

Durant les properes setmanes, l’Ajuntament té també previst començar les obres de substitució de col·lectors en l’avinguda País Valencià i el carrer Sagunt. Duraran 11 mesos i serà Global Òmnium l’empresa encarregada d’executar-les. “Donarem solució a una gran problemàtica en el poble, perquè aquestos col·lectors es troben molt deteriorats”, ha explicat l’alcalde.

 

Totes aquestes actuacions compten amb un pressupost de 1.100.000 €, i estan emmarcades dins del Pla Rector elaborat per Global Òmnium, que assenyala els problemes en el sistema d’aigua del poble, aportant solucions als mateixos. “Anem acomplint el Pla per fases, a mesura que tenim capacitat pressupostària”, ha assegurat Palanca.