La Pobla de Farnals posa en marxa la IV edició de les Inversions Participatives

La Pobla de Farnals posa en marxa la IV edició de les Inversions Participatives, una iniciativa perquè la ciutadania trie com invertir 80.000 € del pressupost municipal, que s’executaran durant el 2022..

Com a novetat enguany, la distribució econòmica entre les dues zones es varia per l’increment del nombre de persones empadronades en el nucli costaner. D’aquesta manera, 48.000 euros es destinaran per als projectes del poble i els altres 32.000 euros s’invertiran al barri de la platja. S’executarà, almenys, la proposta més votada de cada zona i, si sobren diners, es realitzarà la següent iniciativa més votada que es puga concretar amb el pressupost restant.

El regidor de Participació Ciutadana, Sergio Cebrián, ha expressat que la implicació veïnal en aquest procés “és molt important per poder construir de forma col·lectiva el poble que volem, prioritzant les necessitats col·lectives enfront de les individuals”.

Amb motiu de la pandèmia sanitària, la participació tindrà lloc a través dels mitjans electrònics. Durant un mes, fins al 25 de març, el veïnat de la Pobla pot enviar les seues propostes a través del web lapobladefarnals.governalia.es. També hi hauran tallers virtuals per recollir les aportacions de les associacions locals i del veïnat.

Tot seguit tindrà lloc la fase de viabilitat, amb la valoració de cadascuna de les propostes per part de l’equip tècnic. A principis de maig, entre el 3 i el 15, es desenvoluparà la fase deliberació, on també es realitzaran tallers per a conéixer les diferents aportacions. Finalment, la setmana del 17 de maig es promouran les votacions, tant en línia com presencials, i el dia 1 de juny es presentaran els resultats.

Execució de l’edició del 2020
Les propostes guanyadores en la tercera edició es troben en fase d’elaboració de projectes per a la seua execució al llarg d’aquest 2021. La iniciativa més votada al poble va ser la instal·lació de càmeres de vigilància en els accessos al nucli amb la finalitat de tindre un municipi més segur. A la platja, la proposta guanyadora va ser l’eliminació de barreres arquitectòniques urbanes. En aquest sentit, s’actuarà en el passeig de Colom a l’altura de la platja Pobla Marina per a fer d’aquest tram un espai accessible.