La Pobla de Farnals posa en marxa un sistema de control que millora la qualitat de l´aigua i prevé els riscs d´inundacions

La Pobla de Farnals posa en marxa un sistema de control automatitzat a la seua xarxa de sanejament municipal que millora la qualitat de l´aigua i prevé els riscs d´inundacions. El projecte subvencionat a través del pla “Reacciona 2021” de la Generalitat Valenciana ha costat 75.410 euros (IVA inclòs) dels quals el 20% s´han pagat a càrrec del pressupost municipal.

L´instal·lació del telecomandament, ubicat a 7 estacions de bombeig del municipi i 4 aliviadors, consta d´una sèrie de sensors que detecten la circulació de fluids a través de la xarxa d´aigües negres i pluvials, així com també si les bombes de drenatge funcionen correctament. Amb esta informació permanentment informatitzada es pot saber, per exemple, si hi ha vessaments il·legals d´aigües fecals a la xarxa d´aigües pluvials o avisar immediatament al servei de manteniment de les bombes de drenatge per tal d´evitar inundacions durant els episodis de pluges.

L´ajuntament de La Pobla de Farnals és especialment sensible en esta matèria, al comptar amb una platja turística que requereix un constant control de qualitat de l´aigua. També l´orografia del terme municipal propicia que algunes zones urbanes estiguen per sota del nivell d´evaquació de les aigües pluvials i durant els episodis de pluges és imprescindible traure-les.

En paraules del seu alcalde: “la millora i protecció contra les inundacions comença per la part invisible a peu de carrer. Este és un pas més en donar solucions a les necessitats del veïnat de La Pobla de Farnals”.