La Pobla de Farnals prepara una programació diversa per a celebrar Tots Sants

L’àrea de Cultura de La Pobla de Farnals ha preparat una programació diversa per a celebrar Tots Sants. Inclouen activitats enfocades al públic adolescent i juvenil, a més d’actes per a xiquetes, xiquets i famílies. És sabut que els darrers anys la data ha guanyat molta importància entre les noves generacions a partir de la importació de modes internacionals. Però en La Creu aprofiten l’impuls per a adaptar una proposta arrelada en les nostres tradicions més populars, activitats culturals participatives, que a través de l’entreteniment i la diversió, conviden a descobrir la nostra literatura i els nostres costums, el folklore, les llegendes i els monstres propis.

 

La biblioteca serà el centre principal de les convocatòries, que de fet porta ja sis anys participant en la iniciativa «Espanta la por», del museu valencià d’etnologia «L’Etno». El diumenge 31 d’octubre serà el moment de les llegendes d’ahir i de hui amb dues sessions de contacontes i passatge del terror. A les 19h per al públic de 10 a 12 anys, i a les 20h per al de 13 i 14 anys. L’activitat «Nit d’Ànimes» mostra a través de les rondalles d’Enric Valor, la por que produeixen els relats de personatges mítics valencians. Divendres 5 de novembre a les 18.30h, serà el torn del contacontes per a públic familiar, amb l’actuació «La Maria no té por» de Disparatario en la Casa de Cultura.

 

Per a continuar animant el començament del mes de novembre, alhora que per a atendre un sector juvenil des de la primera adolescència, vindrà el I Torneig de la Fallera Calavera. La biblioteca prendrà vida a les 19h del divendres 12, amb una demostració per a qui encara no conega l’entrellat del joc, serà un taller participatiu sobre com jugar a la Fallera Calavera. A les 21h eixiran al carrer per a gaudir del carrer i la companyia amb un sopar de pa i porta, per a tornar en acabant a la competició. Si no fora prou estímul jugar de nit en la biblioteca a la Fallera Calavera, aquest I Torneig comptarà amb una de les cartes especials i molt escasses d’«Espanta la por», creada d’acord amb L’Etno. El torneig reservat per a majors de 15 anys, tindrà premis variats, com ara la mateixa carta «Espanta la por», el joc de cartes de la Fallera Calavera (1, 2, i 3), i altres jocs com Alakazum! i La família Hort, el llibre de la Fallera, i altres materials de marxandatge.

 

Les activitats combinen les possibilitats de promoció de la lectura de la biblioteca, com demostra el premi Maria Moliner que ha rebut la de La Pobla de Farnals, amb la necessitat de programar per al públic adolescent i juvenil. Tot sota el paraigua de l’àrea de Cultura, que porta Dolors Fontestad: «Marta la bibliotecària treballa molt bé, i els adolescents sempre se’ns queixen que tenen opcions d’oci molt limitades. Des de la biblioteca podem oferir una programació cultural molt participativa, on la joventut és la protagonista».