La Pobla de Farnals prepara una setmana d’activitats per conmemorar el Dia Mundial de la Infantesa

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals ha preparat diferents activitats per a commemorar el Dia Mundial de la Infantesa, que se celebra cada any el 20 de novembre. La data es correspon amb el dia en què l’Assemblea General de l’ONU va aprovar la Declaració dels Drets dels Infants en 1959.

D’entre els diferents principis contemplats, UNICEF ha seleccionat enguany el que fa referència a la pau i la no violència i és per això que algunes de les accions giraran al voltant d’este concepte. Així, al CEIP Cervantes s’està desenvolupant amb l’alumnat de primària una iniciativa que utilitza la metàfora del virus de la violència i la vacuna del bon tracte per a treballar estos valors. Els xiquets i xiquetes han de detectar els “microorganismes” que generen conflictes, definir els components de la cura i des del dia 20 de novembre desenvolupar una campanya de vacunació simbòlica dirigida a eradicar les malalties. Per als estudiants de l’IES Guillem d’Alcalà, el 7 de novembre es va realitzar una dinàmica de conscienciació.

El 17 de novembre a les 16 hores es va desenvolupar una gimcana per equips pels carrers del poble amb la qual valen col·laborar voluntàriament en l’organització les falles, l’AMPA, l’apydec i els monitors del taller d’oci, entitats a les quals l’Ajuntament agraïx la seua implicació. A continuació, es va repartir xocolata entre a les persones participants i es va llegir el manifest per a la pau i el bon tracte elaborat a partir de les conclusions extretes de les dinàmiques basades en estos valors. Un concert de Ramonets va tancar la jornada amb l’espectacle de les seues divertides cançons en valencià per a xiquets i xiquetes.

El dia 18, els membres del Consell Municipal d’Infància i Adolescència (CIAM), òrgan constituït per a facilitar la participació dels joves en la configuració de la política municipal, convidaren a veïns i veïnes a acompanyar-los a la plaça de l’Ajuntament de la Ciutat de València, on es realitzaren activitats per a commemorar el Dia Mundial de la Infantesa.

Finalment, la presentació del Primer Pla d’Infància i Adolescència tingué lloc el 19 de novembre a les 19 hores en el consistori. El document, elaborat per l’Ajuntament, va estar aprovat el passat mes de juny i el CIAM va actuar com a canalitzador de la participació dels joves en la seua creació perquè es consideraren les seues visions i suggeriments en la redacció del text.

Per als dies 16 i 17 s’havia organitzat un taller de pintura mural per a joves a partir de 10 anys, però a causa de la pluja s’hagué d’ajornar i es preveu que se celebre l’1 de desembre. Les persones participants decoraran amb un disseny ornamental presentat per l’artista responsable de l’activitat una de les parets de la pista per a bicicletes que l’Ajuntament està habilitant.

El pròxim 27 de novembre, Enric Palanca, alcalde de la Pobla de Farnals, es desplaçarà a Oviedo a recollir el Segell de Ciutat Amiga de la Infància atorgat per UNICEF, un reconeixement que arriba finalment com a resultat del treball realitzat des de la regidoria d’Educació i Juventut adreçat a esta finalitat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *