La Pobla de Farnals completa la redacció del seu pla de sanejament i drenatge urbà

La redacció del Pla Rector de Sanejament i Drenatge Urbà de la Pobla de Farnals s’ha completat. Este document, encomanat per l’Ajuntament a l’empresa Aigües de València, exposa l’estat del clavegueram del municipi i proposa solucions a les diferents deficiències detectades.

La localitat disposarà anualment d’un pressupost de 120.000 euros per a invertir en les actuacions contemplades en el pla i l’ordre d’execució dels treballs s’establirà tenint en compte el volum de població afectada. Així, durant l’exercici 2018 es realitzaran les primeres obres a l’avinguda País Valencià i al carrer d’Avilés, dos zones situades al nucli urbà.

Les actuacions reflectides al pla es dividixen en tres tipus atenent a l’objectiu que perseguixen. Les de millora hidràulica estan destinades a solucionar els problemes d’inundacions que patixen algunes regions quan es produïxen pluges de certa intensitat; les mediambientals inclouen treballs de separació en la canalització de les aigües pluvials i fecals en els punts on discorren per una mateixa canonada; i les de millora de la gestió de la xarxa se centren en la conservació dels col·lectors, alguns dels quals, d’acord amb l’estudi realitzat, es troben en mal estat.

Finalment, aprofitant l’apertura dels carrers per a realitzar els treballs, se substituiran les canonades d’aigua potable construïdes amb fibrociment, un material que pot resultar nociu per a la salut, per altres més adequades. Fa pocs mesos, en les obres realitzades al carrer Escoles, ja es va realitzar una actuació d’este tipus.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *