La Pobla de Farnals demana un informe a l’EMSHI sobre les filtracions d’aigua en edificis

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals ha sol·licitat a l’Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (EMSHI) que certifique que les obres que aquesta entitat va realitzar per a canalitzar les aigües junt a la CV-300 no són les causants de les filtracions que afecten a les comunitats de veïns i veïnes.

L’oficina tècnica municipal, així  com els organismes dependents de la Generalitat que es troben investigant esta qüestió, consideren que les inundacions són conseqüència dels canvis en el nivell freàtic per l’existència de bosses subterrànies d’aigua que han anat reomplint-se amb les filtracions provinents de les fortes pluges acumulades a finals del 2016. Les finques situades damunt d’estos aqüífers encara estan donant eixida a l’aigua pels punts més baixos dels garatges i de les fosses dels ascensors. En qualsevol cas, l’Ajuntament espera un dictamen definitiu de les administracions supramunicipals que valide la teoria.

Paral·lelament, els serveis jurídics municipals estan treballant en l’elaboració d’un informe per a determinar de qui podria ser la responsabilitat del problema, que afecta les propietats privades de centenars d’habitants de la Pobla de Farnals ubicades al voltant de la plaça Mariana Pineda.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *