La Policia Local d’Aldaia va sancionar a diverses persones per fer cas omís a les restriccions

L’Ajuntament d’Aldaia seguix estrictament les recomanacions dictaminades des del Govern amb la declaració de l’estat d’alarma i les seues instruccions.

L’alcalde Guillermo Luján ha apel·lat estos dies “a la responsabilitat dels veïns i veïnes d’Aldaia perquè només si complim les recomanacions de les autoritats podrem frenar esta crisi sanitària”.

Així la setmana passada en primer lloc, es van cancel·lar totes les activitats que suposaven la reunió de grups als centres municipals i es van tancar els edificis públics de majors. Seguidament, amb la cancel·lació d’activitats educatives, el consistori va decidir tancar tots els edificis municipals al públic, deixant els serveis mínims d’atenció en principi via telefònica i amb cita prèvia en el casos més importants que no es puguen ajornar. El Ministeri va decretar la suspensió temporal dels procediments administratius.

Divendres passat es va convocar el Comité de Seguretat i Salut de l’Ajuntament i es van anul·lar les activitats pertinents amb la remissió d’instruccions directes al personal públic.

D’esta manera, el personal públic disposa en tot moment de material desinfectant, guants o mascaretes, i manté sempre la distància mínima recomanada per evitar contagis en tot moment.

La institució municipal ha realitzat bans, instruccions oficials, comunicats, publicacions sobre la nova situación o sancions en cas de desobediència reiterada en tot moment, amb la col·laboració de cossos i forces de seguretat i tot el personal. Així, s’han clausurat els parcs i s’han fet desinfeccions d’espais públics

La regidora de Sanitat, Empar Folgado, per la seua part, explica que “durant la jornada de diumenge la Policia Local del municipi va sancionar ja a diverses persones per fer cas omís a les restriccions de les autoritats.”

Folgado demana que “fem les coses fàcils. Vos assegure que per als agents de la Policia no és agradable haver de sancionar a la gent, però ara mateix la prioritat és vetlar per la salut de tots nosaltres. Siguem responsables i no creem encara més dificultats de les que ja tenim. Demostrem el nostre civisme i maduresa. Quedem-nos a casa”.

Amb la realització i repartiment de cartelleria per als negocis de productes i serveis de primera necessitat, i l’actualització constant a les xarxes socials i web municipal o servei de missatgeria es manté informada a la població i es facilita la resposta davant l’emergència sanitària.