La Policia Local de Paiporta es troba immersa en la progressiva desescalada del confinament de la població

La Policia Local de Paiporta es troba immersa en plena tasca de gestió i control de la mobilitat, desplaçaments i eixides de la població en la fase zero, de preparació, per a la progressiva desescalada del confinament de la població paiportina, iniciada aquest dilluns.

Malgrat la relaxació de les mesures de confinament establides recentment pel Govern, la Policia Local de Paiporta roman vigilant al compliment per part de la població de les mesures i normativa de mobilitat que marca l’estat d’alarma. A aquest efecte s’ha posat en marxa un dispositiu de patrulla diària de parelles d’agents a peu en els diversos barris del municipi.

Les tasques que realitza Policia en aquesta nova etapa es concreten en el control del correcte compliment de les famílies de les normes dels passejos autoritzats amb menors. Aquestes normes passen pel compliment de la regla dels 4 uns, és a dir, un passeig al dia, acompanyats de només un adult, al llarg d’una hora màxim i a una distància màxima d’un quilòmetre respecte al domicili. En aquesta mateixa línia, la Policia Local controla el correcte compliment per part de la població de les franges d’edat i horaris per a realitzar les seues eixides, passejos o esport.

El regidor d’Interior, Vicent Císcar, ha destacat que el treball que realitza Policia Local “s’està desenvolupant amb total normalitat i fins i tot la comissió de delictes ha descendit respecte al que és habitual”. Quant al compliment de les mesures que marca l’estat d’alarma, el regidor explicava ha disminuït el nombre de denúncies. “És molt bon senyal, perquè significa que la població cada dia està més conscienciada”, ha manifestat Císcar.

Així mateix, al llarg del dia d’ahir i també durant tota aquesta jornada, agents de Policia Local de Paiporta reparteixen en l’estació de metro de la localitat les màscares facilitades pel Ministeri de Transports per al seu ús en el transport públic, obligatori des del dilluns, dia 4.

Millora i senyalització de la via públicaDavant les noves mesures de l’estat d’alarma, que amplien i permeten major mobilitat de la població, la Policia Local de Paiporta s’està ocupant de vigilar el trànsit rodat i configurar, al mateix temps, el trànsit per als vianants als carrers habilitats els caps de setmana per als passejos controlats de vianants.

Els nous senyals dels carrers de Paiporta, incorporades amb la col·laboració del personal d’Espai, inclouen, per exemple, pintura dels vials o a l’ús de jardineres com a barreres per als vehicles en la zona centre de Primer de Maig.

En aquest sentit, la Policia està reforçant la seua labor d’informació a la població en la via pública sobre les diferents mesures i normes en vigor durant aquesta fase zero, a més d’atendre les reclamacions efectuades per la pròpia ciutadania.—