La Policia Local de Paterna forma a estudiants en Coordinació d’Emergències i Protecció Civil

La Policia Local de Paterna ha començat hui la formació d’estudiants del mòdul professional de grau superior de Coordinació d’Emergències i Protecció Civil. Així ho ha anunciat hui la regidora de Seguretat, Núria Campos, qui ha explicat que les classes s’imparteixen en l’Escola de Formació de la Policia Local i són fruit del conveni de col·laboració signat recentment entre l’Ajuntament de Paterna i els centres de Bétera que imparteixen aquest mòdul.

La formació, que combina les classes pràctiques amb teòriques, té com a objectiu l’elaboració d’un Pla de Riscos de la Zona Industrial.

Tal com explica el Cap de la Policia, Rafael Mestre, “anem a tutoritzar les pràctiques dels alumnes, que ens van a acompanyar a visitar empreses per a ajudar-nos en la preparació d’un pla d’emergències de polígons industrials, determinant el grau de risc d’algunes de les empreses assentades en els cinc polígons industrials de Paterna”.

Durant les 400 hores que dura aquesta formació, els alumnes van a tenir l’oportunitat d’aprendre a dissenyar el pla d’actuació en les empreses mitjançant la recollida i preparació de la documentació necessària, sinó també a inspeccionar i revisar les activitats de les empreses sobre el paper i sobre el terreny.

“Es van a cursar visites a empreses per a comprovar in situ des de llicències d’activitat o ambientals fins a plans de seguretat o d’evacuació”, ha assenyalat Mestre, qui també ha destacat que “se’ls va a ensenyar a estudiar la documentació recopilada per a poder establir el risc intrínsec de l’activitat realitzada per l’empresa o l’afectació d’aqueixos riscos a la zona industrial “.

Finalment, tant Núria Campos com Rafael Mestre han coincidit a destacar la utilitat d’aquesta formació i, sobretot, la qualificació dels agents del cos de la Policia Local de Paterna, altament experimentats en l’atenció i coordinació de riscos industrials donat el caràcter empresarial del municipi.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *