La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles, Consol Castillo, presenta la quarta edició «De l’horta a la plaça»

Diumenge que ve a les 11.00 del matí torna a la plaça de l’Ajuntament «De l’horta a la plaça», un esdeveniment en el qual s’acosta a la ciutadania una gran varietat de projectes agrícoles de proximitat i compromesos amb el desenvolupament local sostenible. La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles, Consol Castillo, ha presentat este matí la quarta edició d’esta jornada, que mostra una gran varietat d’activitats econòmiques i socials,  i ha destacat que «és una ocasió de gaudir, conviure, descobrir i començar a tindre una concepció de la nostra ciutat com un eix urbà que s’alimenta d’un rebost, que és una de les millors hortes periurbanes de tot el món».

En este esdeveniment la ciutadania podrà trobar parades de producte agrícola, fresc i elaborat; material artesà relacionat i un espai per al consum i degustació. Estes jornades es caracteritzen per ser el productor qui exposa i ven directament el producte i, a més, hi haurà diferents activitats d’animació infantil, actuacions musicals, exposicions, tallers i difusió d’entitats. També hauran  projectes relacionats amb els mercats de proximitat a la ciutat, la pesca l’agroecologia, la defensa del territori i la sobirania alimentària.

 

En esta quarta edició hi haurà 55 llocs de venda directa, més 10 de menjar i beguda per a consumir en el moment. Concretament, hi haurà 18 entitats amb certificació d’agricultura ecològica de la Comunitat Valenciana; 16 entitats amb sistema participatiu de garantia, alguns d’ells a més amb certificat CAECV; 11  de PROAVA, alguns amb segell CAEVC; 7 agricultors de la tira de comptar de Mercavalència i 2 de la tira de comptar de Mosen Sorell. A més, es presentaran 4 projectes d’inserció laboral a través del treball agrícola. «Les parades compten amb alguna característica de tipus social i ambiental, que dota al producte d’un valor important des del punt de vista del consum conscient i responsable», ha explicat la regidora.

 

Castillo ha explicat que «és important que any rere any la ciutadania responga de forma massiva a este esdeveniment, ja que posa de manifest que les polítiques que s’estan duent a terme des de la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles i els mercats, estan calant dins de la societat». «La ciutadania ha pres consciència que l’alimentació és un tema substancial i, per tant, el mostrador d’esta quarta edició suposa un element molt important per a dur a terme estes polítiques alimentàries», ha afegit.

 

Esta activitat està organitzada per la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de l’Ajuntament de València i el Consell Agrari Municipal de València, i coordinat per la Fundació Mundubat i Reas (Xarxa d’economia alternativa i solidària del Comunitat Valenciana). També compta amb la col·laboració de l’EMT, Cerai, Sav, Mercavalència, Tires de Comptar, PROAVA, CAECV, SPG Ecollaures, la Dinamo i diversos mercats de proximitat dels barris i pobles de la Comunitat.

 

D’altra banda, com a últim diumenge de mes, la plaça de l’Ajuntament quedarà convertida en zona de vianants des de les 10.00 fins a les 22.00 hores. Així mateix, els talls de trànsit podrien començar unes hores abans per a realitzar el muntatge de «L’Horta a la Plaça».

 

MERCAVALÈNCIA PRESENTA LES MERCAFESTES

 

Com a novetat, es presentarà en esta jornada el calendari de les Mercafestes, una celebració organitzada per Mercavalència i que té com a objectiu reforçar la importància del consum de productes de temporada i proximitat. Per això, se celebrarà un dissabte al matí d’11.00-14.00 hores cada mes, i consistirà en una festa en un mercat municipal donant la benvinguda a un producte de temporada.

 

Cada mes se celebrarà en un mercat diferent i es presentarà un producte relacionat amb cada mes, per exemple gener és el de les faves. En esta celebració hi haurà activitats per a totes les edats, un taller infantil, s’entregaran imants de nevera i calendaris de la celebració, i a més, hi haurà animació dins i fora del mercat.

 

El regidor de comerç, Carlos Galiana, ha destacat que «quan érem xicotets sabíem quin producte era de temporada perquè estava en tots els llocs dels mercats municipals, en cada temporada el mercat canviava d’aspecte i color. Amb les Mercafestes volem recuperar eixe esperit festiu associat a l’arribada dels productes».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *