La Regidoria de Benestar Social de Paiporta triplica les ajudes d’emergència en temps de pandèmia

La Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública de Paiporta tanca l’any 2021 amb més de 537.000 euros concedits en ajudes a la ciutadania en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’una xifra rècord, inèdita en la història de Paiporta, i que triplica els 159.000 euros que va destinar el govern anterior en el seu últim any, el 2014.

Per al regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, «aquestes xifres refrenden l’aposta decidida del govern de Paiporta de pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia, de no deixar-se ningú enrere, de rescatar aquelles persones que s’han vist més afectades per les conseqüències econòmiques de les restriccions, i aquesta és una aposta que es manté enguany, i que continuarà sempre que siga necessària».

Gadea ha afegit que «aquesta mobilització de fons sense precedents sols és possible amb la iniciativa política de l’equip de govern, i amb l’entrega i el compromís de les treballadores i treballadors de l’Ajuntament, que han sigut capaços de donar curs en temps rècord a ajudes molt necessàries per a les persones en situació de vulnerabilitat».

Respecte del tipus d’ajudes que s’han prestat al 2021, i a falta de pocs dies per a tancar l’exercici, la major part de les 588 atorgades corresponen a la renda bàsica municipal, seguida de les transferències per a l’ús habitual de vivenda i subministraments, ajudes per a l’escoleta, necessitats bàsiques d’alimentació, lloguer i hipoteques, programes d’intervenció i altres despeses urgents.

Aquestes transferències han ajudat a la ciutadania en situació més vulnerable a fer front als efectes econòmics de les restriccions sanitàries, i se sumen a forts increments en les dotacions dels convenis amb les entitats del tercer sector, com Cáritas o Creu Roja, pujades que ja es varen fer efectives al 2020, s’han mantingut enguany i continuaran al 2022.

L’Àrea de Benestar Social, en la mateixa línia de treball i de millora en la prestació dels serveis socials que li corresponen, ha reduït un 86% la llista d’espera en els tràmits de sol·licitud d’acolliment a la Llei de dependència.