La Regidoria d’Hisenda de Paiporta presenta un pla d’inversions de 3,2 milions d’euros per a 2022

El resultat de la liquidació del pressupost reflexa un romanent de tresoreria de 14 milions, que permet abordar importants millores en infraestructures, zones verdes, actuacions de lluita contra el canvi climàtic i d’increment del patrimoni municipal

La Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Paiporta elevarà al pròxim ple municipal una modificació de crèdit que permetrà abordar un pla d’inversions per a 2022 que s’elevarà fins als 3,2 milions d’euros. Entre les actuacions previstes hi ha millores en infraestructures, ampliació de zones verdes, actuacions clau en la lluita contra el canvi climàtic i l’increment del patrimoni municipal per a millorar els serveis a la ciutadania.

Aquesta modificació de crèdit, que inicialment és de 2,7 milions però s’ampliarà en 538.000 més en breu, és fruit dels bons resultats en la liquidació del pressupost de 2021, que ha donat un resultat de 14 milions de romanent positiu de tresoreria.
El regidor d’Hisenda i Administració General de Paiporta, Pep Val, ha expressat la seua satisfacció «amb la gestió econòmica realitzada, que ens permet any rere any abordar inversions en línia amb les prioritats marcades a l’inici de la legislatura, i que són les que necessita l’Ajuntament per a millorar serveis a la ciutadania i infraestructures essencials».

Per a Val, «la serietat, el rigor, la transparència i el treball diari de totes les àrees en conjunt permeten pagar a proveïdors en menys de 10 dies, realitzar concursos públics amb competència real entre empreses que abarateixen les licitacions i, sense augmentar impostos des de 2015, continuar millorant l’estat dels comptes públics en benefici de totes i tots».

Així, entre les inversions previstes en aquest pla està la reforma de l’emblemàtica plaça de l’Església de Sant Jordi, que ascendeix a 250.000 euros en una actuació plurianual, la compra de vivenda social per 100.000 euros, inversions en energia solar fotovoltaica al CEIP Lluís Vives i el mercat municipal per 70.000 euros, la millora de la mobilitat en l’entorn de la plaça Senyera per 600.000 euros, la construcció de la via ciclopeatonal de connexió amb Catarroja per 105.000 euros i l’adquisició d’una casa històrica al carrer Sant Jordi per a ampliar dependències municipals per 500.000 euros.

A més, es pagarà l’expropiació de terreny pendent al CEIP Lluís Vives per 540.000 euros, s’asfaltaran carrers per 110.000 euros, es reformaran diferents dependències municipals amb actuacions que sumen 235.000 euros, i es construiran nous nínxols al cementeri Nou, en una intervenció que ascendeix a 100.000 euros.

En una pròxima modificació de crèdit d’uns 530.000 euros s’inclourà també la construcció de la zona verda del carrer Silla, que ocuparà 4.000 metres quadrats a la zona Sud de la localitat.

Aquestes inversions, en paraules del regidor d’Hisenda, Pep Val, «solucionen una part de les necessitats detectades pel govern per a millorar els serveis que ofereix l’Ajuntament, i impacten de manera positiva en el dia a dia de les paiportines i els paiportins».