La Regidoria d’Igualtat promou desenes de tallers per a tots els nivells als centres educatius de Paiporta

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta inicia aquest mes d’octubre les activitats enfocades a tots els nivells educatius als centres de la localitat. Des d’Infantil fins a Batxillerat, centenars de xiquetes, xiquets i joves del poble realitzaran tallers que tenen els objectius globals de continuar avançant cap a la igualtat real, previndre relacions tòxiques que sovint desemboquen en maltractaments i fomentar el respecte a la diversitat sexual. A més, pretenen aprofundir en l’autoconsciència i l’autoconeixement del propi cos.

La regidora d’Igualtat, Esther Coronado, ha explicat que «el treball amb la població jove és un dels més importants i efectius en la lluita per la igualtat, la diversitat, i contra l’odi i el masclisme, ja que té efectes immediats, i també a llarg termini». Per a Coronado, «la realitat actual, amb múltiples assassinats de dones i agressions contra el col·lectiu LGTBI, es combat de moltes maneres, però no es pot abordar sense tindre en compte la formació de les xiquets, xiquets i joves».

Per això, pel «compromís del govern de Paiporta en la lluita contra el masclisme i davant del negacionisme de la violència de gènere, continuarem apostant amb decisió per l’educació en la igualtat des de les primeres etapes de la vida», ha conclòs Coronado, que ha agraït «l’enorme treball i implicació» del personal municipal dedicat al foment de la igualtat.

Al llarg dels pròxims mesos, centenars de xiquetes i xiquets prendran part en aquests tallers, que s’inicien amb conta-contes per a xiquetes i xiquets de 3, 4 i 5 anys. Ja en el primer curs de Primària, hi ha tallers coeducatius, amb 16 grups implicats en total, mentre que també s’ha programat un taller de menstruació per a cinquè de Primària i sobre educació sexual, per a sisè de Primària.

Quant a Secundària i Batxillerat, els continguts s’adapten a una edat més madura i un llenguatge més en consonància amb la realitat actual dels i les adolescents, amb tallers com ‘Posts contra el masclisme’, ‘Masculinitats hegemòniques’, el teatre fòrum ‘Com quedem?’, de graffitti sobre l’amor romàntic, i d’educació afectiu-sexual en general, per a quart d’ESO, i en parella, per a Batxillerat.

En la programació dels tallers de la Regidoria d’Igualtat també s’ha inclòs l’alumnat de Formació Professional i del Programa d’Aula Compartida (PAC), amb un taller d’Educació afectiu-sexual per als primers i altre de rap igualitari per als segons.