La Sala d’exposicions “Gabriel Cualladó” de Massanassa, un espai dedicat a acostar la cultura al veïnat

Fent honor al reconegut fotògraf, Gabriel Cualladó, este lloc de l’Auditori Municipal ofereix mostres d’obres d’artistes de diversa índole amb l’objectiu de fomentar i aproximar la cultura a la població.

Ahir va tindre lloc la inauguració de l’exposició d’aquarel·les d’Enrique Pons Hurtado, que estarà present fins al 19 de febrer de 2023, i els beneficis recaptats del qual amb la venda de les obres aniran destinats a la lluita contra el càncer.

L’Ajuntament de Massanassa, a través de l’Àrea de Cultura, realitza exposicions d’obres d’artistes a la Sala d’exposicions “Gabriel Cualladó”, situada a l’Auditori Municipal, tots els mesos per a oferir als veïns i veïnes del municipi un espai dedicat a la cultura, acostant-la al poble, fomentant el seu valor i posant en relleu la professionalitat de les persones que es dediquen al món de la pintura, la fotografia, l’escriptura, el disseny, entre un llarg etcètera. També, d’exposicions d’entitats, fundacions i clubs de renom.

Ahir es va inaugurar l’exposició d’aquarel·les d’Enrique Pons Hurtado, veí de Massanassa de naixement, en una jornada que va reunir familiars, amistats, companys de professió i veïns del poble. Les seues obres exposades reflecteixen diverses localitzacions com l’Albufera, la Platja de Pinedo i el Saler, Vetles i Vents, el port de València i el Perelló, vaixells o, per exemple, paisatges tenyits de neu o treballs d’un tractor en els camps. L’exposició estarà oberta fins al 19 de febrer de 2023 en horari de 18:00 a 20:00 hores i, d’11:00 a 14:00 hores els dissabtes i diumenges. A més, les persones que estiguen interessades en alguna de les obres, podran parlar amb l’artista presencialment en l’horari indicat i adquirir-la. “Tots els beneficis que es recapten amb la venda de les obres que veieu exposades, aniran destinats a la lluita contra el càncer i la seua associació a València”, va expressar Pons en l’acte d’inauguració.

Pons, nascut a València en 1951, es va formar en escultura, dibuix i pintura a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de València. Professionalment, compagina la labor de dissenyador industrial amb la d’aquarel·lista. És membre de l’Associació d’Aquarel·listes Valencians, llaurant la seua carrera expositiva dins i fora d’Espanya. Ha sigut convidat a diferents exposicions col·lectives com el XV Simposi Nacional de Ceuta, el 70é Aniversari d’AEDA a Madrid, el Akuarela Mediterránea de Ordicia i el X Biennal Internacional de l’Aquarel·la en el Museu Nacional de Mèxic. La seua àmplia trajectòria s’ha vist reconeguda amb importants guardons en concursos de tota Espanya.

L’alcalde de Massanassa, Paco Comes, va donar l’enhorabona a Pons pel seu treball i trajectòria i va recordar durant la inauguració la “forta aposta per la cultura” que es realitza des de l’Ajuntament de Massanassa. “És molt important donar-li vida a esta sala d’exposicions per a oferir un accés pròxim a la cultura als nostres veïns i veïnes, és una qüestió que s’ha de treballar fermament des de totes les administracions”, manifesta l’alcalde.

De fet, la sala on habiten totes les exposicions que passen per la localitat, rep el nom de “Gabriel Cualladó”, fent honor al reconegut fotògraf Gabriel Cualladó (1925 Massanassa – 2003 Madrid), massanasser de naixement en els anys 20. Enguany, es compliran 25 anys des del nomenament d’esta sala.

Seguint esta línia d’acostar la cultura al veïnat de Massanassa, l’Auditori Municipal compta amb una agenda d’actes composta per cine familiar i de recent estrena, espectacles, teatre, monòlegs, … A més, durant la setmana vinent, es realitzarà la visita cultural del mes de febrer a València amb un passeig pel Centre Històric de la ciutat per a conéixer les seues tradicions i llegendes al llarg dels anys. L’activitat és gratuïta, amb donatiu d’1 euro per a la campanya municipal “Massanassa Solidària”.