La setmana cultural del Centre de Formació de Persones Adultes de Paiporta arriba a la seua 22 edició

Aquest 14 de maig comença la Setmana Cultural del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Paiporta. L’esdeveniment arriba en aquest curs 2017-2018 a la seua edició número 22 i planteja tot un seguit d’activitats variades, pensades per a l’entreteniment i també per a l’enriquiment cultural. La setmana cultural es perllongarà des del dilluns 14 de maig al divendres 18. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania, a excepció de l’excursió a Cullera, programada per al 17 de maig.

En paraules del regidor d’Educació de Paiporta, Antoni Torreño, «aquesta setmana cultural és una mostra d’algunes de les potencialitats i beneficis que té el CFPA, i vol ser una escaparata per a fer conéixer les instal·lacions del Centre Cultural i la seua riquíssima oferta formativa, cultural i lúdica i promoure així que més i més persones s’hi acosten en qualsevol moment de l’any per a enriquir part del seu temps en una formació permanent». «Mai no podem dir ningú que no cal aprendre més: la motxilla cultural i formativa sempre ha de seguir oberta», ha conclòs Antoni Torreño.

Així, aquesta edició especial de la Setmana Cultural del CFPA ve carregada d’activitats participatives per a tota la població de Paiporta, no únicament les persones usuàries del Centre. El dilluns 14 de maig s’ha organitzat una visita al Museu de Belles Arts Sant Pius V de València, amb eixida a les 10.00 hores des de l’estació de metro de Paiporta. El mateix dia, de vesprada, al Museu de la Rajoleria s’inaugura l’exposició dels treballs realitzats per l’alumnat del CFPA. L’acte estarà acompanyat de lectures multiculturals amb música a càrrec del duo de corda format per Berta Belinchón i Joan Benlloch. L’acte començarà a les 20.00 hores.
Al dia següent, al quart pis del propi CFPA, situat al Carrer Doctor López Trigo, al Centre Cultural, la conta-contes Eva Andújar oferirà un espectacle a les 18.00 hores,

seguit d’una mostra gastronòmica. El dia 16 està prevista una visita al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), amb eixida a les 11.00 hores des de l’estació de metro. Per a aquesta activitat és imprescindible inscripció prèvia, que es pot formalitzar al propi CFPA. De vesprada, el mateix dimecres 16, hi ha taller de portes obertes al centre amb activitats com intel·ligència emocional, introducció al ball de swing lindy-hop, fotografia i patchwork.

El dijous dia 17 està programada la visita cultural guiada a Cullera, amb eixida a l’Auditori Municipal. El preu del viatge són 10 euros. I el divendres dia 18 a les 21.00 hores, als jardins del Xalet de Català, també al Carrer Doctor López Trigo, hi haurà sopar faixat i ball a la fresca amb l’actuació de la Big Band de la Unió Musical de Paiporta.

Centenars de persones es matriculen cada any en el CFPA de Paiporta, que ofereix desenes de cursos i tallers a la ciutadania. El centre depén de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Paiporta, i compta amb una oferta variada que s’ha ampliat des de l’entrada en 2015 del nou equip de govern, amb nous grups d’idiomes com a aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Quart de Poblet. A Paiporta es pot estudiar des de formació bàsica, amb alfabetització i neolectors, fins a l’accés a la universitat per a majors de 25 anys o els tres nivells de certificat de valencià.

Entre els tallers destaquen fotografia, informàtica a dos nivells, pintura, pilates, intel·ligència emocional, així com anglés, francés i alemany. També es varen posar en marxa dos anys enrere els Rogles de Babel, grups de conversa per a practicar idiomes i perfeccionar-ne el coneixement. Hi ha rogles per a practicar anglés, francés, italià i àrab, una de les demandes destacades de banda dels fills de migrants que no volen perdre la seua cultura originària.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *