La tradicional Cavalcada de la Ceràmica va ser un èxit

Manises ha gaudit un any més de la seva espectacular i històrica Cavalcada de la Ceràmica, organitzada per la Clavaria de les Santes Escudelleres Justa i Rufina, patrones dels ceramistes i de la ciutat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manises.

Enguany les carrosses s’han modernitzat i van presentar un aspecte renovat i més actual. També han canviat en grandària les peces de ceràmica que es van regalar a residents i visitants durant el recorregut, encara que la ‘Escuraeta’ s’ha mantingut.

En la cavalcada d’enguany, els clavaris van disposar d’entre 30.000 i 40.000 peces que van repartir des de vuit tractors. Com sempre, el plat commemoratiu de ‘els Santes’ amb la imatge i la data de l’any de la festa va ser el més cobejat, juntament amb la ‘Escuraeta’.

La Cavalcada de la Ceràmica va arrancar el dia 18 a les 19 hores des de la Plaça de la Llenya, i va passar pel carrer Molí de la Llum, Masia la Cova, Major i Avinguda Blasco Ibáñez. Es té constància que la Cavalcada va començar a celebrar-se a principis de 1900, marcada en el calendari el 19 de juliol, dia de Santa Justa i Rufina. Amb el pas dels anys la Cavalcada es va traslladar a la vespra de la festivitat de ‘els Santes’, convertint-se així en l’acte central de les festes patronals.

A més, durant el cap de setmana del 16 i 17 de juliol va tenir lloc a Manises, al llarg de l’Avinguda Blasco Ibáñez, la Festa de la Ceràmica en la qual van participar més de 100 artesans i voluntaris que van mostrar el procés d’elaboració i van realitzar en viu l’exhibició de diferents tècniques ceràmiques. També es va celebrar la V edició del concurs de All i Oli i moltes més activitats acompanyades de música i alegria.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *