La Trobada del Foc arriba de nou a Paterna

L’Ajuntament de Paterna a través de la regidoria Foc que dirigix Paqui Periche, celebra durant els pròxims caps de setmana la V Trobada del Foc, una festa entorn de la cultura del foc organitzada per la federació Interpenyes.

La regidora Periche, ha aprofitat per a felicitar a la federació que reunix a totes la penyes coeteres, Interpenyes, en el seu desé aniversari, i «agrair el treball que realitzen en la divulgació de la cultura del foc entre els veïns i veïns del nostre municipi amb esdeveniments com la Trobada del Foc».

Així mateix, ha destacat el compromís del govern en la defensa de la cultura del foc, i hi ha assenyalat que Paterna és l’únic municipi que compta amb una regidoria dedicada exclusivament al Foc, per «la importància en la història i tradicions del nostre poble».

Per demà dissabte, 6 de maig a les 10 hores, i en el marc d’aquestes Trobadas, s’ha programat un recorregut cultural pels principals monuments de Paterna a càrrec de Camilo Segura, Cronista Oficial de la Vila de Paterna. A més, a la 13 h es visitarà la mostra del X Aniversari de Interpenyes que durant tota la setmana ha estat exposada en el vestíbul del Auditori.

A la nit, després del sopar de germandat en la Plaça del Poble, tindrà lloc un Correfoc a partir de les 23 hores que recorrerà El Carrer Major fins a la porta de l’Ajuntament.

Les activitats es reprendran el divendres 12 de maig amb la trobada de penyes coeteres en el Parc Central a les 17 hores i una tirada de coets a l’estil tradicional de la Peça a les 00 hores seguida d’una discomóbil.

El dissabte 13 de maig els assistents demostraran les seues habilitats culinàries en un concurs de paelles a les 13 hores i a la nit tindrà lloc una nova exhibició de foc a les 21 hores, amb un multitudinari Correfoc. La jordada finalitzarà amb un concurs de karaoke a les 23 hores i música i ball.

La V edició de la Trobada del Foc posarà el punt final el diumenge 14 amb una gran mascletà manual en el Parc Central.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *