L’activitat econòmica en Catarroja continua el seu creixement amb la tramitació d’un 2,63% més d’expedients urbanístics

L’any 2019, que acaba de finalitzar, ha encadenat un nou exercici de creixement econòmic a Catarroja. Així doncs, enguany ha tingut un increment del 2,63% respecte al 2018 en l’atorgament de llicències municipals, entre les quals es troben les autoritzacions per a obres i les de les diferents activitats econòmiques.

L’aposta per uns barris més transitables i la millora dels equipaments urbans han protagonitzats els últims 4 anys de pujada en la tramitació d’expedients urbanístics. Aquesta recuperació de l’activitat comercial i industrial i en la rehabilitació dels barris s’ha confirmat aquest 2019 amb la tramitació de 1.054 expedients. Xifres que se situen en guarismes superiors a abans de la crisi econòmica.

En concret, estaríem parlant que s’han tramitat 231 expedients d’activitats, principalment informes de compatibilitat i comunicacions d’activitat innòcues. Pel que fa a les obres s’han concedit 386 llicències: 327 d’obres menors i declaracions responsables i 59 per a obres majors, principalment per a rehabilitacions d’habitatges.

“Aquest creixement demostra com la inversió pública en els barris té efectes immediats en la regeneració urbana i en la iniciativa privada» afirma el regidor d’urbanisme Martí Raga. «Uns barris amb més serveis, més habitables i accessibles els fa més atractius per a viure, així com més interessants per als xicotets empresaris. Les obres de reurbanització, les mesures de restricció i pacificació del trànsit rodat i l’aposta per uns carrers més verds conviden al veïnat a tornar als barris i a invertir en habitatge», conclou Raga.