L’Agrupació de voluntaris de Protecció Civil, guardonada amb el Premi Farnals

L’Agrupació de voluntaris de Protecció Civil de la Pobla de Farnals va rebre el passat 9 d’Octubre el Premi Farnals en reconeixement a la tasca realitzada de forma desinteressada per les persones que integren l’entitat des de l’inici de la pandèmia. L’acte es va desenvolupar al saló de plenaris de l’Ajuntament, i va comptar amb l’assistència de les persones membres del col·lectiu i de la Corporació Municipal. Van ser guardonats amb l’obra anomenada «Veler sobre la mar», una escultura única realitzada per la mestra del taller de ceràmica.

El Premi Farnals s’atorga des de l’any 2015 per homenatjar públicament la labor excepcional de personalitats o col·lectius del municipi. El regidor delegat de Protecció Civil, Sergio Cebrián, ha expressat que, tot i que són un col·lectiu de recent creació, “els voluntaris han sigut un orgull i un exemple en tota la comarca, col·laborant amb el repartiment d’aliments dels Serveis Socials de la Mancomunitat, amb el lliurament de mascaretes porta per porta als domicilis de la Pobla de Farnals, amb la felicitació d’aniversaris als menuts del municipi durant el confinament o amb el repartiment de medicaments, entre moltes altres accions”.

Dins la programació per a commemorar el 9 d’Octubre, efemèride que recorda l’entrada de Jaume I a la ciutat de València l’any 1238, després del lliurament del Premi Farnals es va realitzar una ofrena floral a la senyera valenciana. Tradicionalment este acte ha estat protagonitzat per les associacions falleres, però degut a la situació creada per la pandèmia, enguany només hi ha hagut representació municipal en la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana.