L’Ajuntament celebra la primera assemblea ciutadana per recollir idees de cara a les Festes Populars de Paiporta

L’Ajuntament de Paiporta ha celebrat aquest dimecres per primera vegada en la seua història una assemblea ciutadana per recollir idees i propostes de cara a les Festes Populars, que se celebraran el proper mes d’agost. La convocatòria anava adreçada a associacions relacionades amb la festa i a la ciutadania en general, que va acudir a la reunió a l’Auditori amb l’alcaldessa, Isabel Martín, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, el d’Ocupació i Comerç, Vicent Ciscar, i la regidora de Joventut i Esports, Zaira Martínez.

Després d’escoltar i recollir les propostes de totes les parts, es va convocar a una nova assemblea, que tindrà lloc en poques setmanes, en la qual es presentarà un primer esborrany de la programació, i es concretaran aspectes de les festes amb temps suficient per poder preparar-les.

En la trobada, Alberto Torralba va exposar en primer lloc la filosofia d’aquesta iniciativa: “Considerem que el teixit associatiu és fonamental per a aconseguir una vertebració sòlida i moderna de la nostra societat. És per això que volem comptar amb vosaltres, i aquesta assemblea és un clar exemple, de posar en pràctica el que diem. Volem fer una programació de festes amb la col·laboració de totes i tots, perquè la festa es vostra i vosaltres podeu participar en la seua elaboració”, va explicar el regidor de Cultura.

L’equip de govern de Paiporta va exposar la seua idea inicial, que passa per programar unes “festes més culturals”, va dir l’alcaldessa, Isabel Martín, “que faciliten la compatibilitat de l’esperit festiu i el descans de les veïnes i veïns”. Torralba va afegir que la intenció de l’Ajuntament “és la de donar a la programació un aire més alternatiu, cultural i participatiu. Per això volem contrastar l’opinió dels nostres veïns i veïnes, els seus suggeriments, crítiques i valoracions en general” amb l’objectiu de confeccionar “una programació que siga d’una satisfacció general”.

Per tal “d’extendre la festa a tot el poble”, es va deixar sobre la taula la proposta de traslladar els tradicionals ‘barracons’ o casetes a un punt més cèntric de la localitat, també amb la voluntat afegida de no carregar als veïns de l’emplaçament habitual dels últims anys, el Carrer Jaume I.

Així mateix, es va llençar la proposta de reorganitzar els barracons o carpes, situant-los en un mateix punt, però dividint-los entre els que ofereixen sopars i els dedicats exclusivament a l’ambientació musical i festiva. Aquestes propostes del consistori s’han realitzat després d’algunes suggerències veïnals, i es plantegen per a l’escrutini públic del veïnat.

Amb la intenció d’extendre la festa, i també a petició dels hostalers de Paiporta, es va proposar la idea de facilitar a diferents entitats i associacions del poble fer la festa a les seues respectives seus. En aquest sentit, es facilitarà, sempre amb l’informe favorable de la Policia Local, el tall de carrers per a organitzar sopars.

El veïnat de Paiporta es va expressar al respecte de les propostes de l’equip de govern, va poder plantejar els seus dubtes, i també va fer noves propostes, com és el cas d’una dotació de major importància de la gastronomia, amb la posada en valor del ‘putxero’ de Sant Roc, o l’oferiment de la Unió Musical de Paiporta, que va proposar realitzar un concert de la seua Big Band en un dels primers dies de les festes.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *