L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells concedeix 35.000€ d’ajudes directes per la Covid-19 a autònoms i xicotetes empreses

Des de l’inici de la pandèmia, l’ajuntament d’Albalat dels Sorells ha habilitat crèdits per més de 150.000 € destinats a ajudes directes per a persones físiques i jurídiques del municipi. Així mateix, des de l’equip de govern es manifesta que l’aposta inequívoca per destinar recursos econòmics per a les empreses i persones més necessitades en esclatar la crisi sanitària derivada de la Covid-19, ha tingut un recolzament unànime per part de totes les forces polítiques, tot i que el procés de valoració i tramesa havia de passar per diferents administracions públiques les quals també havien de verificar el procediment de les ajudes, cosa que ha endarrerit l’arribada directa de les ajudes.

Pel que fa a l’ajuda directa a xicotetes empreses i micropimes, el passat mes de juliol es va aprovar un crèdit de 50.000 € destinat a la recuperació del comerç local.

Tot i el retard en arribar-hi les resolucions (recordem que l’administració local té els recursos humans i tècnics limitats i era preceptiu el reglatge del període d’aprovació, subsanacions, etc), finalment, l’ajuntament ha resolt favorablement les sol·licituds presentades, per la qual cosa, la setmana passada es van lliurar les ajudes a les persones i empreses beneficiàries, mitjançant les corresponents transferències bancàries.

En paraules de l’alcalde, Nicolau Claramunt: “estem molt satisfets perquè la totalitat de les sol·licituds presentades s’han resolt favorablement”. Les ajudes han anat entre una forqueta dels 457 € fins al màxim, de 2.000 € per empresa o titular de negoci. Ajudes que en alguns casos es sumen a les oferides per altres administracions. Així mateix, des del consistori es vol incidir en el compromís de l’equip de govern i de la resta de la corporació per a seguir ajudant a les persones i a les empreses del municipi en l’àmbit de les competències que li corresponen a l’administració local, en eixe sentit l’alcalde comenta: “sempre hi ha discrepàncies i qüestions que hem de resoldre en l’àmbit polític totes les forces polítiques, però el que sí que tinc molt clar és que l’ajuda a les persones, comerç local i teixit empresarial no es pot negociar donades les circumstàncies d’extremada dificultat que estem travessant per la crisi econòmica derivada de la COVID19”.