L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells ha licitat les obres d’accessibilitat i millora de l’Espai Cultural

L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells ha iniciat la licitació del projecte d’accessibilitat previst per a l’Espai Cultural. Es tracta d’una inversió necessària per a millorar el recinte cultural. Les empreses interessades podran presentar ofertes fins al 19 d’abril.

Aquesta intervenció ve a resoldre i fer més fàcil l’accés de persones amb mobilitat reduïda a l’Espai Cultural d’Albalat dels Sorells, un compromís de l’equip de govern que pretén anar resolent les problemàtiques actuals del municipi.

Cal recordar que l’Espai Cultural és un edifici que es va acabar de construir l’any 1997 quan encara no estava en vigor la Llei 1/1998, de 5 de maig, d’Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques i urbanístiques, que estableix com un dels seus objectius principals, la millora de la qualitat de vida de tota la població i específicament de les persones que es troben en una situació de limitació de mobilitat. Aquesta situació, juntament amb l’estratègia política de l’actual equip de govern de millorar la mobilitat urbana i l’accessibilitat dels espais públics, fa que el projecte de millora de l’Espai Cultural siga prioritari.

 

Subvenció de la Diputació

En paraules de l’alcalde, Nicolau Claramunt, «la inversió permetrà resoldre estos problemes i altres dèficits en mobilitat i accessibilitat. Les obres inclouran la instal·lació d’un ascensor per a accedir a la primera planta de l’amfiteatre, per a les persones amb mobilitat reduïda». També es reformaran els banys de la primera planta per fer-los accessibles i s’instal·larà una plataforma elevadora per poder accedir a l’escenari, millorant, d’aquesta forma, la seguretat. Les obres estan subvencionades per la Diputació de València i arriben a la xifra de 125.541,67 €, en el pressupost inicial de licitació.

Per a la regidora d’Educació i Cultura, Marisa Gimeno, «el projecte resol un problema i greuge històric que teníem amb les persones de mobilitat reduïda, carrets de bebés, etc. i fem realitat el que sempre hem desitjat, que la cultura siga per a totes i tots».

Finalment, si els terminis es compleixen d’acord amb el que diu el projecte, les obres de reforma de l’Espai Cultural haurien d’estar acabades al llarg del present any, 2022.