L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells incorpora un nou vehicle elèctric per a la Policia Local

L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells, a través del programa”Albalat 0,0”, ha incorporat un nou vehicle municipal en aquest cas, per a la policia local. L’Alcalde, Nicolau Claramunt i el cap de la Policia, Diego Fernández-Cañadas Navarro, juntament amb la Regidora de Medi Ambient, Sònia Clement, responsable d’”Albalat 0,0”, han recepcionat el vehicle aquest matí, el qual ja està totalment operatiu. A l’acte també han assistit les membres de l’equip de govern, Yolanda Sánchez i Marisa Gimeno.

Es tracta d’un vehicle destinat per a la policia municipal, 100 % elèctric, que compta amb un equipament totalment adaptat per a les necessitats de seguretat i prevenció. A més, el vehicle, incorpora un desfibril·lador, el mobiliari adaptat per a actes i atestats i tecnologia de connectivitat d’última generació.

Per al consistori és un nou pas en el compliment de les polítiques mediambientals impulsades per la regidoria de Medi Ambient. Per aquest motiu, la incorporació del nou vehicle per als efectius de la policia municipal, suposa seguir amb la renovació del parc mòbil dels vehicles i la reducció del combustible contaminant i, per descomptat, de les emissions de CO₂ per part dels vehicles substituïts. Pel que fa a les dades concretes per l’adquisició del nou vehicle, segons ens comenta l’alcalde, Nicolau Claramunt, “l’estalvi econòmic en despesa de combustible és de 4000 € anuals i l’amortització de la inversió estarà completada en menys de 10 anys”.

No només l’aspecte econòmic és important en l’aplicació de les mesures de gestió de l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament, de nou, “Albalat 0,0” va marcant l’agenda de compromisos i obligacions marcats per l’equip de govern pel que fa al compliment de la reducció de les emissions de gasos contaminants (CO₂, principalment), per tal de seguir complint amb els objectius mediambientals assenyalats.

I pel que fa a la mobilitat urbana, l’objectiu nº 11 dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible, “Agenda 2030” de les Nacions Unides), parla de fer ciutats més sostenibles i saludables per a les persones. Per aquest motiu, “amb propostes per a la millora de l’aire que respirem, tal com defineix el programa “Albalat 0,0”, la mobilitat sostenible és un motiu més per a renovar la flota de vehicles municipals”, segons ens comenta Sònia Clemente, Regidora de Medi Ambient i responsable política d’“Albalat 0,0”. Per la qual cosa, afegeix Clemente, “des de la regidoria de Medi Ambient estem desenvolupant projectes d’eficiència energètica als equipaments municipals, apostant per la mobilitat a peu, ciclista i elèctrica, etc. per tal de recuperar espai públic per a la ciutadania i per millorar l’aire que respirem per a millorar la nostra salut, amb la iniciativa “Albalat respira”.