L’ajuntament d’Alfara del Patriarca entrega els premis del concurs ‘Engalana el teu balcó o finestra’

L’ajuntament d’Alfara del Patriarca ha fet entrega dels premis del seu primer concurs «Engalana el teu balcó o finestra». Representants de les clavaries junt amb Marisa Almodóvar, alcaldessa de la població, han lliurat els guardons. El primer premi ha recaigut en els veïns del carrer Don Emilio Ramón Llin número 16, una comunitat que ha decidit decorar de forma conjunta la façana de la seua finca amb elements que recorden a diferents festivitats, com les falles, les disfresses, o els moros i cristians.

El segon premi s’ha atorgat a la casa situada en el carrer Major número 21, que ha sigut decorada amb diferents figures d’animals realitzades per tots els membres de la família, la propietària, Maria Agustina Marqués, ha ressaltat el bonic que ha sigut tindre a tots els fills col·laborant. Per últim, el tercer premi ha sigut per la vivenda del carrer Cavallers número 93, amb una decoració de margarides, marietes i abelles, també realitzada per tots els membres de la casa. En aquest darrer cas, Màxim Alandes, el guardonat, s’ha mostrat molt content i ha indicat que ja sap com decorar el balcó i finestres per a una pròxima edició. El primer premi ha sigut un xec de 200 €, el segon premi de 100 €, i el tercer premi de 75 €.

«Estem molt contents de l’acceptació d’aquesta iniciativa i com la gent a poc a poc es va animant», ha explicat Almodóvar, qui ha expressat l’alegria que transmet veure les cases decorades. Des del consistori es vol agrair el treball i dedicació de tots els participants en el concurs i felicitar-los per les seues creacions.

El jurat, compost per l’alcaldessa i regidora de festes, una tècnica de comunicació i les clavariesses de les Filles de Maria, ha valorat la complexitat de les composicions, el treball, l’originalitat, la qualitat ornamental, l’harmonia del conjunt i el disseny.

L’ajuntament enguany també ha repartit cobre-balcons perquè els veïns decoraren les vivendes durant les festes patronals, els dies 21, 22, 23 i 24 d’agost, dates en les quals s’han realitzat actes lúdics i culturals seguint les mesures sanitàries actuals. D’aquesta forma es volen mantindre vives les tradicions i la il·lusió de les festivitats locals.

Cada concursant podia participar amb un màxim d’una fotografia i amb una decoració de temàtica lliure, sempre que el material ornamental no dificultara el pas de vianants.