L’Ajuntament d’Alfara organitza activitats lúdiques i culturals per a la setmana de festes

L’Ajuntament d’Alfara del Patriarca ha preparat diferents activitats lúdiques i culturals per a la setmana de festes, que es desenvoluparan entre el 21 i el 24 d’agost, seguint tots els protocols establerts per les autoritats sanitàries per a evitar l’expansió de la COVID-19. La regidoria de festes, encapçalada per Marisa Almodóvar, ha consensuat amb les diferents entitats festives la programació dels actes, que suposen una celebració a xicoteta escala i totalment controlada perquè la ciutadania puga gaudir en la mesura de les possibilitats d’una oferta lúdica i cultural durant el que hauria de ser la setmana gran de les Festes d’Agost. “Tot i que a principis de maig vam anul·lar la celebració dels actes festius fins a setembre per la gravetat de la situació i la incertesa d’aquell moment, hem de seguir caminant cap a la nova normalitat, i això també suposa començar a programar activitats per a fomentar el teixit social i cultural del nostre poble”, ha explicat la regidora.

Una de les mesures adoptades serà la segmentació de l’oferta d’esdeveniments per trams generacionals. Així, el 21 d’agost se celebrarà el Dia dels Majors, amb el tradicional sopar i ambientació musical als Jardins de l’Ajuntament. El dia 22 tindrà lloc el Dia de la Joventut, amb un sopar de cabasset a la zona Ceu i la posterior actuació dels monologuistes Sil de Castro, Paco Enlaluna i Rocío Ladrón de Guevara. El 23 d’agost serà el torn dels xiquets i les xiquetes, per als quals tindrà lloc una globotà, repartiment d’orxata i l’espectacle musical La Rosa Encantada. Finalment, el dia 24, celebració de Sant Bertomeu, patró de la localitat, hi tindrà lloc l’única processó de les festes, amb l’acompanyament musical de la colla l’Espurna i de l’Agrupació Musical d’Alfara, així com un final de focs d’artifici. Per la nit hi també hi haurà una actuació musical amb l’espectacle Com hem canviat.

Per a poder assistir a les activitats caldrà inscriure’s prèviament i hi haurà un rigorós control de l’aforament. Els espectadors hauran de romandre asseguts durant les actuacions, mantindre la distància interpersonal i utilitzar la mascareta. “No podem relaxar-nos amb les mesures de prevenció perquè no oblidem que el virus continua al carrer, però hem de fomentar accions d’este tipus sempre que les autoritats ens ho permeten. No obstant això, si arribat el moment es produïx al nostre municipi algun rebrot descontrolat, per descomptat que farem marxa enrere i suspendrem les activitats per tal de garantir la seguretat del veïnat”, ha puntualitzat la regidora.