L’Ajuntament de Foios es presenta al pla REACCIONA amb una inversió de 159.935 euros

Durant el mes d’agost l’Ajuntament de Foios ha elaborat quatre projectes d’inversió per valor de 159.935 euros, dins de la convocatòria REACCIONA de la Diputació de València, l’objectiu de la qual és el foment d’accions relacionades amb l’energia, la mobilitat, la gestió de residus, la natura i l’estalvi d’aigua.

La inversió més important és un nou col·lector al Carrer de la Lluna, al que es destinen 124.495,25 euros. Es tracta d’una nova canalització de 360 metres, que discorre paral·lelament a la CV-300 i que contribuirà a resoldre els problemes d’inundacions que afecten la zona, però sobretot evitarà que en cas de pluges intenses, les aigües netes es mesclen amb aigua residual. D’altra banda, el nou col·lector servirà també d’infraestructura primària per al Polígon de la Mar, la urbanització de la qual l’Ajuntament vol impulsar per gestió directa.

En segon lloc, amb 30.097 euros, s’executarà la instal·lació d’una planta fotovoltaica, al sostre dels vestidors de la piscina, per a les necessitats energètiques del poliesportiu, acció que s’emmarca dins de l’estratègia de reducció de la factura elèctrica municipal posada en marxa en els últims anys. Aquesta planta fotovoltaica s’afegeix a una segona que s’instal·larà al sostre del col·legi Rei en Jaume, prevista dins de la iniciativa SOM de la Diputació 2020 – 2021.

Així mateix, amb un cost de 2.353 euros, hi ha prevista la instal·lació d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics, a la nau de serveis municipals, per abastir el vehicle elèctric i la fendvich elèctrica amb què compta actualment la brigada d’obres.

Per últim, es farà la certificació energètica de tres edificis municipals de Foios: Ajuntament, Serveis Socials i Centre de Majors, amb què s’avança en l’estudi de les necessitats d’eficiència energètica dels diferents edificis de l’Ajuntament.

Tal com ha explicat Sergi Ruiz, alcalde de Foios, «els pobles menuts com el nostre hem d’aprofitar els diferents recursos i ajudes que altres administracions posen a la nostra disposició, de manera planificada, amb una estratègia intel·ligent d’inversions, que atenga les necessitats de la ciutadania».