L’Ajuntament de Foios redueix la factura elèctrica en un 40% des de 2015

Les inversions en eficiència energètica que ha portat a terme l’Ajuntament de Foios en els últims anys han donat els seus fruits. Des del 2015, el consistori ha aconseguit reduir la factura de la llum en més de 100.000 €, un important estalvi econòmic per a les arques municipals, a pesar del fort increment de preus en les tarifes elèctriques.

 

A les inversions dels últims anys s’ha d’afegir la substitució recent a tecnologia LED dels halògens de la plaça del Poble, la renovació de les lluminàries dels polígons de la Jutera i del Molí, que s’està fent en aquests dies, i la renovació de tot l’enllumenat d’Hugo Bacharach, plaça Rei en Jaume i carrers adjacents entre l’avinguda Mediterrani i Ausiàs March prevista per a les pròximes setmanes. La tecnologia LED consumeix menys de la meitat d’energia i suposa un estalvi d’un terç en la factura de la llum.

 

Com ha assenyalat l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, “mantenim intacte el compromís, i al mateix temps el repte, de renovar el 100% de l’enllumenat del municipi a tecnologia LED, abans que acabe la legislatura, la qual cosa significa un aire més net i menys contaminació, a més de l’important estalvi econòmic, que redunda en més inversions en eficiència energètica”.

 

La regidora de Medi ambient i Sostenibilitat, Amparo Pérez, ha destacat que «l’estalvi s’ha produït també ajustant potències, eliminant reactàncies en els quadres elèctrics i incrementant les instal·lacions solars d’autoconsum a les cobertes dels edificis municipals».