L’Ajuntament de la Pobla de Farnals saneja els seus comptes

En poc més de tres anys, el govern de la Pobla de Farnals ha aconseguit cancel·lar tots els deutes financers que l’administració local mantenia amb les entitats bancàries. Al mes de maig de 2015  el deute viu ascendia a 1.803.136,30 euros, el que representava en aquell moment un 31,30% del pressupost municipal. Durant el passat mes d’octubre, l’Ajuntament va fer l’últim pagament anticipat d’amortització de préstecs, per import de 665.500’29 euros, deixant el deute amb els bancs totalment liquidat.

“Hem fet una gestió impecable dels recursos econòmics municipals durant aquesta legislatura, i no només hem cancel·lat tots els préstecs, sinó que ho hem fet mentre assumíem un gran nombre de despeses heretades de la legislatura anterior”, ha expressat Maria Carmen Benlloch, regidora d’Economia de la Pobla de Farnals. En este sentit, el municipi ha fet front en estos tres anys a sentències i despeses judicials de procediments generats per les diferents accions dels anteriors representants municipals, que ascendeixen a prop de 2 milions d’euros.

La quantitat més elevada respon al pagament de la sentència relativa al solar de la família Hueso, que amb els interessos per la demora han suposat un desemborsament de 1.308.091 euros, entre altres. Una altra despesa important que s’ha assumit ha estat el pagament del 50% de l’edifici de l’antiga Cooperativa Sant Josep, per import de 627.015 euros, que l’anterior govern va deixar pendent quan va procedir a la seua compra.

“Tot i això, l’Ajuntament ha tingut durant els tres últims anys un romanent de tresoreria positiu, sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania i sense deixar de prestar els serveis bàsics municipals”, ha exposat la regidora. Així, la liquidació de l’any 2017 resultant ha sigut de 971.441’80 euros, gràcies en bona part a les diferents subvencions procedents de la Generalitat i la Diputació de València.

Benlloch conclou que la Pobla de Farnals, a través del departament que encapçala, “ha estat capaç d’eliminar tots els deutes amb els bancs, assumir el pagament d’un gran nombre de sentències judicials i el pagament per la compra de l’antiga Cooperativa. Tot això, tenint en compte que el pagament a proveïdors s’està realitzant amb una mitjana de 20 dies, resultat d’una òptima gestió municipal que demostra que l’actual equip de govern estem treballant amb total transparència i responsabilitat”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *